Youtube Printscreen
Друштво Србија

ДИРЕКТОР ВОДОВОДА: Ево зашто је дошло до потопа на Новом Београду

Како је за ТВ Прву рекао Зоран Матић, извршни директор канализационих мрежа "Београдског водовода и канализације", синоћ је дошло до нестанка струје око 18 сати, што је, између осталог, узроковало проблеме с поплавама на Новом Београду.

– Галовица и Газела су биле без струје, због чега пумпе нису могле да препумпавају воду из колектора. Једноставно, пумпе без струје не могу да раде – објаснио је Матић, додајући да наравно никога за то не криви јер се радило о природној непогоди и ванредним околностима. О томе је нешто раније причао и градоначелник Београда др Зоран Радојичић.

(ФОТО) СКАНДАЛ У ХРВАТСКОЈ! ХДЗ-ОВ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПАРАМА ЕУ гради фонтану у облику УСТАШКОГ СЛОВА „У“!

ПОТРЕСНО Отац погинулог мотоциклисте (21) код Велике Плане: Унук (1) тражи тату из собе у собу, хоће да га види

Екипе ЈКП „Београдски водовод и канализација“ су, каже он, одмах биле на терену и наглашава да не постоји њихов пропуст када је чишћење сливника у питању.

– Наш план чишћења сливника, који је урађен према дугогодишњем искуству, испуњавамо у потпуности. Међутим, током невремена дође до опадања лишћа, бујица то носи и запуше се сливничке решетке на најнижим тачкама у граду.

Наше екипе излазе моментално на терен, отварају поклопце да би вода могла да отиче. Повећамо, тачније удвостурчујемо број екипа, а ту су и специјална возила, електричари с посебном опремом. Међутиом, не можемо да знамо где ће да дође до проблема и у ком року можемо да га отклонимо. У Београду постоји 35.000 сливника. Не можемо за сваки у сваком тренутку да кажемо да је очишћен, већ препознајемо критична места и по том плану чистимо – каже директор и наглашава да је око 95 одсто градског становништа прикључено на канализацију.

СРБИ И РУСИ ЗАЈЕДНО КРОЗ ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ! Заједничка тродневна вежба у Нишу и околини!

Епилог истраге о двојици тајкуна: Холанђани хапсе Ђиласа и Шолака

Како додаје, потребно је изградити канализацију у свим насељима, али додаје да је „наше друштво било у великој кризи последњих 30 година“, те да су „огромне инвестиције у питању“

– Планови постоје, трудимо се да их реализујемо колико је то могуће – каже Матић.

Директор из „Водовода“ уверава да не постоји могућност да вода буде загађена због јучерашњих поплава у Београду.

АПЕЛАЦИОНИ СУД ОДЛУЧИО: Припадници ЈСО правоснажно ослобођени оптужби за побуну!

(ВИДЕО) И ЖИВОТИЊЕ СУ ПОГОЂЕНЕ На Београд пало 100 литара кише! Ово су драматични снимци невремена у Зоолошком врту!

– То не може да се доводи у везу са падавинама. Знамо где захватамо воду за пиће, затим, врши се пречишћавање као и контрола квалитета. Тако да, грађани не би требало да брину да ли је вода после синоћњег невремена безбедна за пиће – закључује Матић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СМРТОНОСНИ ВИРУС ПРЕТИ: Грозница Западног Нила опет у Србији!

Вучић у Борчи: Нећемо само да шминкамо, направићемо канализацију

ПОТЕРА У ЦРНОЈ ГОРИ! Пет мушкараца са фантомкама, силиконским маскама и посебним пиштољима направили ужас на пумпи!

(ФОТО) УВЕК ЈЕ БИО ЛЕПО ОБУЧЕН, ХВАЛИО СЕ ДА ПОЗНАЈЕ ПОЛИТИЧАРЕ: Преварант из Београда завео Крагујевчанку преко Фејсбука, па за пет месеци њој, њеној мајци и другарици узео МИЛИОН ДИНАРА ПА НЕСТАО! ОБЕЋАВАО ИМ И ПОСАО

РУСИМА НЕ ТРЕБА ЗАПАДЊАЧКА ХРАНА! Путин потписао декрет: САНКЦИЈЕ ЕУ!

(Курир.рс/Блиц

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon