Руско-српски хуманитарни центар (Фото: Јутјуб)
Политика Србија

ДИРЕКТОР СРПСКО-РУСКОГ ХУМАНИТАРНОГ ЦЕНТРА СЕ ОБРАТИО АМЕРИКАНЦИМА: Дођите, чекамо вас

Позивамо команданта Војске САД за Европу Бена Хоџиса да посети Српско-руски хуманитарни центар у Нишу, јер су наша врата широм отворена за све који желе да се упознају са нашим радом.

Овако је директор Центра Бојан Гламочлија прокоментарисао Хоџисове оптужбе да „не верује да је Руско-српски центар у Нишу хуманитарни“, да је та прича ‘фасада’ и да није оно за шта се представља“, преносе Новости

СВЕТСКИ МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ: Кинези успешно пресадили људску главу!

– Не постоји ниједан разлог за сумњу, јер је општепозната чињеница да је рад Центра одређен Законом о потврђивању Споразума о оснивању, а закони се морају поштовати. Центар се може представљати и радити само у оквиру законских прописа, и не постоји никаква другачија могућност. Хуманитарни карактер наше организације је јасно одређен, таксативно и децидирано прописаном делатношћу Центра, те је јасно да приче о „фасади“ немају своје упориште – рекао је Гламочлија.

Шеф дипломатије Ивица Дачић назвао је смешним процене да Центар представља опасност и поручио да би Хоџис требало да буде смењен ако тако процењује:

(ВИДЕО) УКРАЈИНСКА ДОКТОРКА ИСПРИЧАЛА ШТА ЈЕ ВИДЕЛА ДОК ЈЕ БИЛА МРТВА: Запрепастила свет стравичним визијама пакла!

– Ако је то званична процена велике војске, велике државе, морам да се забринем за њихову способност процењивања. Ко је споран? Пет Срба, четири Руса, сабака (пас)?

Дачић је поручио да ће одлука о давању статуса особљу Центра бити донета у складу са нашим интересима, поручујући да је реч о сукобу великих сила на нашем простору и да „не желимо да играмо у игри великих у којој Србија није тема“.

На питање какви су планови Центра ако Влада ускоро не реши питање статуса, односно да ли ће бити затворен, Гламочлија каже:

– Центар наставља да ради и да остварује своје хуманитарне циљеве, а одлука о давању статуса је на владама Србије и Русије.

Извор: Вечерње новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић: Мој предлог је да идемо само на градске изборе

ЧАЧАНИН ДОСКОЧИО ПАРКИНГ СЕРВИСУ: Кад је аутомобил породични, КАЗНЕ ЗАСТАРЕВАЈУ ЗА ГОДИНУ ДАНА

Мистерија Садамових мигова — „појела“ их Батајница

Лазански: Срби у строју са Хрватима? Нема шансе

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
28°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri