Регион Свет

(ФОТО)ДИПЛОМАТА ПЕРВЕРЗЊАК: ПОРНО СЕЛФИ – Други човек амбасаде БиХ у Србији ШОКИРАО РЕГИОН

Скандалозни “селфи” министра саветника Амбасаде БиХ у Србији Зорана Перковића, који се мобилним телефоном сликао у купатилу, задигнуте поткошуље и спуштених панталона, изазвао је хаос у Министарству спољних послова БиХ, преноси Блиц.

Извори “ЕуроБлица” из Министарства спољних послова БиХ откривају да је обелодањивање скаредне фотографије практично другог човека Амбасаде БиХ у Београду, коју је први објавио мостарски портал “Поскок”, изазвало незапамћену пометњу у том министарству. Блицови саговорници, истичу да је после Перковићевог „селфија“ немогуће замислити да ће он успети да задржи позицију у дипломатској мисији БиХ у Србији.

– За Перковића се још од раније вежу бројне афере у Министарству спољних послова БиХ. Поједини медији су пре неколико година опширно извештавали о томе како је Перковић после рата бесправно заузео стан једне српске породице у Сарајеву, те како је годинама, наводно, проналазио разне начине да спречи поврат нелегално присвојене имовине – подсећају саговорници.

Додају да о наведеном дипломати, који се донедавно налазио на месту помоћника министра спољних послова БиХ за међународно-правне и конзуларне послове, у том министарству, иначе, већ дуго круже и приче као о особи са, најблаже речено, проблематичним понашањем.

– Перковићевим претпостављеним су годинама уназад стизале бројне притужбе о томе да је он, наводно, сексуално насртљив према женама запосленим у министарству, а откако је постављен за министра саветника Амбасаде БиХ у Београду у Сарајево су стизале повремене информације о Перковићевом “вулгарном понашању”. Након што се у јавности појавио Перковићев “селфи” са спуштеним гаћама, готово је немогуће и замислити да ће Министарство спољних послова БиХ у дипломатском представништву земље у Србији задржати једног очигледно настраног човека. Огромна срамота међународном угледу земље већ је направљена и сада се то некако мора исправљати – кажу Блицови саговорници.

 

Министар затечен

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак остао је без текста када су му новинари Блица пренели да се фотографија обнаженог дипломате БиХ у Србији појавила у медијима.

 

– Верујте да сам тек сада видео ту фотографију. У овом тренутку заиста немам било какав коментар – рекао је Црнадак.

С друге стране, министар саветник Амбасаде БиХ у Србији Зоран Перковић за “ЕуроБлиц” је прво устврдио да се не сећа да је некад направио спорну фотографију “обнаженог себе” у купатилу, а затим нам је рекао да се “сигурно ради о фотомонтажи”.

– Портал који је то објавио већ дуго води кампању против мене, тако да ми не преостаје друго осим да се посаветујем с адвокатима и тражим правну заштиту. Што се тиче наведене фотографије, сигурно се ради о фотомонтажи. Глава и врат јесу моји, али је остатак фотографије монтиран – тврди Перковић.

Мајкић: Боже сачувај

Председавајућа Комисије за спољне послове Парламента БиХ Душанка Мајкић каже да вулгарни “селфи” високог дипломатског представника БиХ у Србији представља најбољи приказ расула које, према њеним речима, влада у дипломатско-конзуларним представништвима БиХ широм света.

– Једини примерени коментар на ту фотографију је – Боже сачувај! Већ дуго се поставља питање ко су људи који представљају БиХ у дипломатским мисијама. Ово је незапамћени скандал и слика и прилика стања у мрежи ДКП БиХ – каже Мајкићева.

Прочитајте још и:

Венецуела: Протести опозиције не јењавају, пале и најновије жртве (ВИДЕО)

ЕКСПЛОЗИЈА У КИНИ: Има погинули и повређених (ФОТО / ВИДЕО)

(ВИДЕО/ФОТО) СНАЖАН ЗЕМЉОТРЕС у Турској и Грчкој! Велика материјална штета, двоје мртвих, велики број повређених!

Извор: Блиц, Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
20°
Thu
20°
Fri
22°
Sat
25°
Sun