Printscreen
Uncategorized

Диковић: Србија и Румунија одувек пријатељи

Регионална сарадња је приоритет Министарства одбране и Војске, а добри односи са Румунијом могу само да помогну очувању мира у региону, каже начелник Генералштаба Војске Србије Љубишa Диковић.

НАЈКРВАВИЈЕ РУКЕ КРАЉЕВИНЕ: Тајанствени ЗАТВОРЕНИК у „Сенкама над Балканом“ заправо је ОВА историјска личност

Србија и Румунија су одувек биле пријатељске земље, а оно што је важно за добре односе јесте војноеконoмска сарадња као и сарадња кроз заједничке обуке и образовање, рекао је начелник Генералштаба Војске Србије Љубишa Диковић.

Пронађена гробница Драже Михаиловића?

Диковић се састао са начелником Генералштаба Оружаних снага Румуније генералом Николаем Јонелом Ћиуком, а непосредно пре састанка новинарима је рекао да је регионална сарадња приоритет Министарства одбране и Војске, а да добри односи са Румунијом могу само да помогну очувању мира у региону.

(ВИДЕО) ГЕЈ УСВОЈИО БЕБУ И УБИО ЈЕ ПОСЛЕ ДВЕ НЕДЕЉЕ: Девојчицу живу изломио, називао је сотоном, последњи позив открио кошмар!

Србија је данас фактор стабилности на Балкану, каже Диковић, а на путу ка ЕУ, што је циљ наше земље, помоћи ће управо пријатељи попут Румуна.

Оно што је најважније и најбоље осликава пријатељство две комшијске земље, сматра Диковић, јесте чињеница да Румунија не признаје независност Косова.

„Увек се треба присетити да Румунија није признала Косово упркос свим притисцима“, поручио је он.

Диковић је подсетио и на вежбе „Плави пут“ и „Дунавска стража“, које су након 2000. спровеле војске две земље.

Начелник Генералштаба Оружаних снага Румуније генерал Николае Јонел Ћиука захвалио се Диковићу на „топлој добродошлици у Београду“.

Новинарима је рекао да ће на састанку бити речи о могућем заједничком учешћу две војске на билатералним и мултилатералним вежбама.

„Позиција коју имамо као лидери Генералштаба, намеће обавезу да одржимо стабилно окружење за наше војске“, рекао је Јонел Ћиука.

Пре састанка за румунску делегацију је уприличен свечани дочек, а када су делегације ушле у салу за састанке, Диковић је још једном, мимо уобичајеног протокола, устао и поздравио делегацију, и то, како каже, у част румунског народа који је одувек био пријатељ српском.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дачић: Србија против политизације рада међународних организација

(ВИДЕО) БРУТАЛНА ТУЧА У НИКШИЋУ! Песнице им нису биле довољне, па су извадили МОТКЕ!

ФИСКАЛНИ РАЧУНИ ПУНИ ШТЕТНИХ ХЕМИКАЛИЈА: Утичу на плодност и изазивају алергијске реакције!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
31°
Thu
24°
Fri
24°
Sat
25°
Sun

Истакнуто