Фото: rtcg.me
Регион

Дикић жели да изнесе одбрану, адвокати тврде да му је здравље погоршано

Пензионисани команднат Жандармерије Србије Братислав Дикић саопштио је на почетку суђења оптуженима за покушај тероризма октобра прошле године да ће изнети одбрану и поред тога што је његово здравстено стање, по тврдњама адвоката, погоршано.

„Не желим да моје здравствено стање утиче на ток поступка. Нећу отежавати ток поступка и спреман сам да изнесем обрану… Даћу све од себе да се ова неоснвана оптужба разоткрије“, саопштио је Дикић на почетку суђења у Вишем суду у Подгорици.

Његов адвокат Милан Петровић рекао је да због здравственог стања Дикића неће тражити одлагање суђења, али је казао да је његово стање погоршано и да су лекари, који су имали увид у његове најновије налазе с краја августа, констатовали да има „индиција о рецидиву канцера“, због чега је тражио да се пронађе начин за Дикићево адекватно лечење.

Петровић је тражио од суда да наложи затворрским властима да одбрани доставе медицинску документацију како би суд имао увид у та документа.

У Вишем суду у Подгорици данас је почело суђење групи од 14 црногорских, српских и руских држављана, оптуженим да су припремали и учествовали у припреми завере на дан прошлогодишњих парламентарних избора , а која је за циљ имала насилну смену власти, проглашење изборне победе опозиционог Демократског фронта (ДФ) и ликвидацију тадашњег премијера Мила Ђукановића.

У судници су специјални тужилац Миливоје Катнић и десеторица оптужених међу којима и лидери ДФ-а Андрија Мандић и Милан Кнежевић.

У одсуству се суди руским држављанима Едуарду Шишмакову и Владимиру Попову, који су означени за организаторе неуспелог плана, као и српским држављанима Немањи Ристићу и Предрагу Богићевићу, које је Србије одбила да изручи Црној Гори.

Суђење директно преноси неколико телевизија у Црној Гори.

Извор: Бета

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Хаос у Канзасу: Побуна затвореника, горе зграде

Севернокореанци ће пре јести траву него да попусте

ФАРМАЦЕУТСКА МАФИЈА: Ево које болести су измислили како би на нама зарадили

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
2°
18°
Sat
18°
Sun
17°
Mon
10°
Tue

Истакнуто