Printscreen
Регион

Дикић на лечењу у Клиничком центру Црне Горе

Бивши шеф српске Жандармерије Братислав Дикић, коме се у подгоричком Вишем суду суди за покушај тероризма на изборни дан 16. октобра прошле године, упућен је на лечење у Клинички центар Црне Горе, где му је омогућен комплетан медицински третман.

Истовремено, судија у том предмету Сузана Мугоша саопштила је да се раздваја поступак у односу на оптуженог Дикића, пренела је РТЦГ.

Она је обавестила суд да је Дикић упућен у болницу на основу специјалистичког прегледа, а у циљу даље дијагностичке евалуације.

„Препоручљиво је да се пријем у болницу обави у наредних једне до две седмице“, саопштила је Мугоша, наводећи да се здравствена услуга Дикићу може пружити у оквиру здравственог система Црне Горе у Клиничком центру у Подгорици.

Мугоша је рекла да је Дикићу од данас обезбеђен апартман са свим потребним апаратима, а на располагању му је и лекар са ВМА.

Дикић је претходно рекао да нема поверење у лекаре црногорског Клиничког центра и замолио суд да размотри могућност лечења на ВМА у Београду.

„Ако гаранције Министарства правде Србије нису довољне, ја сам обавештен да је Влада Србије спремна да достави пуне гаранције“, рекао је Дикић.

Он је тражио дозволу да га док је у болници могу посетити чланови породице који, иначе, прате суђење које је отворено за јавност.

Иначе, током данашњег суђења, један од оптужених, лидер Нове српске демократије Андрија Мандић затражио је да се са места са којег говори уклони америчка застава.

Оптужницом Специјалног тужилаштва за покушај тероризма обухваћени су двојица руских држављана, Едуард Шишмаков и Владимир Попов, српски држављани Милош Јовановић, Немања Ристић, Предраг Богићевић, Братислав Дикић, Кристина Христић, Бранка Милић, Милан Душић, Драган Максић, Србољуб Ђорђевић.

Оптужницом су обухваћена и три црногорска држављанина – опозициони политички лидери Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и Михаило Чађеновић, службени возач ДФ-а, док се поступак против преводиоца ДФ-а Ананија Никића води посебно.

У поступку су до сада саслушани Дикић, Ђорђевић, Милић, Христић и Јовановић који су негирали кривицу.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић о Косову и Метохији

Притисци на Србе се настављају: обијено седиште Демокртаске партије Срба Македоније у Скопљу (ФОТО)

(ВИДЕО) ЏИХАДИСТИ ОСЕТИЛИ РУСКИ БЕС: У Идлибу убијени команданти Ел Нусре

Мадуро: Војска да се спреми за америчке претње

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
5°
11°
Tue
11°
Wed
10°
Thu
13°
Fri