Фото: ДФ
Регион

ДФ: Ако Ђукановићев режим гласа за пријем тзв. државе Косово у Унеско, Србија да повуче дипломате

Демократски фронт позива црногорску власт да не гласа за пријем тзв. државе Косово у Унеско. Такав потез би обрукао и понизио Црну Гору и њену традицију.

„Наравно, нама је јасно да ће марионетски режим учинити све да зада што јачи и подмуклији ударац Србији и традиционалној Црној Гори, али смо дужни да их још једном упозоримо да не иду против већинске воље грађана, и да не срљају у нову издају.“ изјавио је посланик ДФ, Будимир Алексић.

Према његовим речима, подршка пријему тзв. државе Косово у Унеско био би непријатељски акт према Србији.

Демократски фронт очекује од Владе Србије да поступи исто као и у Македонији, и повуче све запослене у Амбасади Србије у Црној Гори, ако Ђукановићев режим подржи пријем тзв. државе Косово у Унеско.

„Иначе, још од времена подметања Демократском фронту афере ‘лажни државни удар’, регистровали смо чудно понашање запослених у Амбасади Србије. Наиме, недавно смо упознати од стране држављана Србије који су били затворени у Спужу да су поједини из Амбасаде Србије, заједно са припадницима црногорске тајне полиције, убеђивали ова лица да признају учешће у лажном државном удару, иако нису учествовали у било каквој кривичној радњи у Црној Гори, како би оправдали монструозне оптужбе Ђукановићевог антисрпског режима и нанели политичку штету ДФ. То нас је тешко погодило, јер се управо због таквих корумпираних и издаји склоних ‘државних чиновника и делова службе безбедности’ месецима у затвору, поред држављана Србије, налазе и политички затвореници – Михаило Чађеновић, Дејан Вујисић, Жељко Шћепановић и Момир Николић, и води судски процес против лидера ДФ“, истакли су у ДФ.

У Демократском фронту поручују да ће када буду дошли на власт „поништити признање лажне државе Косово.“

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Амфилохије: Продају душу за НАТО и ЕУ

АТЕНТАТ НА ЗДРАВКА МАМИЋА: Упуцан извршни председник загребачког Динама

Вучић и Заев сутра у подне: Разговор о кризи

Оставите коментар