Pixabay.com
Србија Хроника

ДЕВОЈКА ИЗ СЕНТЕ ПРОЖИВЕЛА ПАКАО У ЛОНДОНУ! Отишла да ради у хотелу, а ЗАВРШИЛА ЈЕ КАО СЕКСУАЛНА РОБИЊА! СИЛОВАЛО ЈЕ 40 МУШКАРАЦА ДНЕВНО!

Девојка из Сенте имала је један сан, сасвим уобичајен, да кад заврши средњу школу, упише факултет у Новом Саду. Можда би у томе и успела да је породица могла то да приушти. Није очајавала, решила је да-пошто пото нађе посао. Преко огласа и пријатеља, није успевало

Искрсла јој је прилика да ради у Лондону, као спремачица у хотелу. Све је било идеално првих неколико дана, добри људи, пристојан хотел. А онда је за њу кренуо пакао. Постала је жртва трговине људима. Сексуална робиња. Дешавало се да се за један дан над њом иживљава и до 40 мушкараца.

ПОРОДИЦА ДАРКА ЛАЗИЋА ДОНЕЛА ВАЖНУ ОДЛУКУ: Све се променило када су га видели!

О овом и још великом броју сличних случајева причао је вечерас Игор Јурић, отац убијене Тијане и оснивач фондације која носи име његове ћерке. Посетио је Седму београдску гимназију у Миријеву да родитеље средњошколаца упозори на све опасности које њихову децу могу да сачекају у сваком „ћошку“ инетрнета, на свакој друштвеној мрежи.

О предаторима који вребају малишане, о вршњачком и интернет насиљу, трговини људима, свему лошем са чиме деца могу да се суоче док су без наџора одраслих.

АКО ИМА 600 ПРИЈАТЕЉА, ТУ ЈЕ И НЕКИ ПРЕДАТОР СИГУРНО
Ако ваше малолетно дете на Фејсбуку има више од 600 пријатеља, сва је прилика да је међу њима најмање један сексуални предатор. Ако их пак има можда једва седамдесетак, такође је у опасности. Тада предатори мисле да је можда усамљено дете у питању и да нема превише пријатеља.

– Ја сам присутан на 24 друштвене мреже. Деца више нису на Фејсбуку, побегла су главом без обзира одатле када су одрасли дошли. Преселили су се на Инстаграм, па смо их и ту пратили, па су пронашли неку трећу друштвену мрежу. Ако желите да им уништите уживање у некој друштвеној мрежи, само отворите ту налог – почео је Игор Јурић своје предавање.

ОСМОГОДИШЊАЦИМА НИЈЕ МЕСТО НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА
До 13 година је граница када дете може да отвори налог на Фејсбуку. У Србији има и осмогодишњака на овој друштвеној мрежи. Када окачите фотографију на Фејсбук, она престаје да буде ваше власништво. Малолетна девојчица из Лесковца забезекнула се када је на билборду у том граду видела своју слику са летовања, у купаћем. Када је њен отац протестовао код ове друштвене мреже, речено му је да, према подацима из налога, она има 20 година!

(ВИДЕО) Срби на Косову страхују! Шиптари купују 100 тенкова, 300 транспортера, хиљаде противоклопних система!

Родитељи треба да отворено о свему причају са децом, да заслуже њихово поверење и, онда као круна свега, можда добију и лозинку за друштвене мреже.

– Ја нисам заслужио то поверење, али моја супруга јесте – рекао је Јурић. Он је родитеље упутио у то шта значе одређене скраћенице, што су маме и тате здушно сликале телефонима, тако ПИР (парент ин роом) значи да је родитељ у просторији и да дете не може да куца даље, број 9 значи да родитељи гледају…

ЗНА СЕ И КАКО МАНИЈАЦИ ФУНКЦИОНИШУ, БАРЕМ НЕКИ ОД ЊИХ
Предатори који користе друштвене мреже да преко њих нађу своје жртве имају своја „правила“, каже Јурић. А то је минимум од четири месеца дописивања, па чак до две године. Први месец само лајкују фотографије детета на које су бацили око, други месец се лајковању придружују и смајлији, а трећи месец уводе и кратку комуникацију, поделе понеки комплимент.

НИКАД НЕ БИ РЕКЛИ – КОМШИЈЕ МИСЛИЛЕ ДА ЈЕ ОБИЧАН ЗЕМЉОРАДНИК
Толико је случајева болесника који су ухваћени и толико деце која су постала жртве, да би нам требало много простора да сваком случају дамо пажњу коју заслужује. Познат је случај једног Чачанина који је на друштвеним мрежама имао чак 17 профила, претварајући се да је тинејџер. На сваком од профила имао је бар 400 малолетника као пријатеље. Ухапшен је после силовања 13-годишње девојчице. Трговао је и материјалима са сексуалним злостављањем деце од три до пет година, што је, рекао је Јурић, тренутно најтраженија „роба“ међу педофилима. Комшије су мислиле да је обичан земљорадник.

(ВИДЕО) УГЉАНИН ПОНОВО ПРОВОЦИРА! На митинг у Тутин кренуо са ДВЕ АЛБАНСКЕ ЗАСТАВЕ!

Има и случајева када се предатори не представљају лажно, какав је случај и Београђанина Драгана Живановића. Лагао је само за године, рекао да има 55, а имао је 10 година више. Слао је поруке 11-годишњој девојчици говорећи јој да ће да направи жену од ње. Срећом, па је девојчица посумњала да у његове намере, па је све испричала мајци. Мајка је контактирала Игора Јурића, чија фондација има неколико лажних профила с којих вреба педофиле.

– Због доказа смо му тражили да нам уплаћује кредит за припејд број, прво мању суму, па све већу и већу. Што је он и радио. Убрзо је затражио да се нађе са дететом, а неколико пута је причао са девојчицином мајком телефоном, мислећи да је она. Када смо му тражили да нам купи „Ајфон“, рекао је да нема проблема, а ухапшен је када је требало да се нађемо – прича Игор Јурић.

Каже највише га је потресао случај девојчице из Апатина, коју су другари исмевали због једне краће ноге.

– Њу сам сањао три пута – рекао је Јурић.

– Из њеног дневника сазнали смо шта су јој све деца радила. Родитељима никада није признала шта је све трпела. Убила се скочивши са моста. Када су после питали ту децу зашто су је тако страшно злостављали, деца су рекла само да су се шалила – објаснио је Јурић.

Генерал Младић испричао Јелени Гусковој где се крио и како је ухапшен

Када су га родитељи питали шта је са иницијативом да се педофили осуде на доживотну казну затвора, Јурић је подсетио да посланици нису ни гласали о том предлогу. Нису ни гласали и то га је повредило, само су изашли из сале, али он се, каже не предаје, наставља и даље да се бори, али још треба да размисли на који начин. Тешка је недеља иза њега и његове породице, каже Јурић, мислећи на наводе којима је оптуживан за злоупотребу хуманитарне акције и имена своје ћерке. Било би кукавички одустати, наводи он, а ако треба ићи ће и на Уставни суд.

ДАЈТЕ ОВЕ САВЕТЕ ДЕЦИ, МОЖДА ИМ ТАКО СПАСИТЕ ЖИВОТ
Ако ваша деца иду сама на летовање или да раде у иностранство, потрудите се да имате њихову најскорашњију могућу слику, копирајте њихове пасоше, а потрудите се и да имате неку „сигурну реч“, шифру за коју ћете знати ако вам је дете каже телефоном, да је у некој невољи. Нека упамти број полиције у том граду где се налази или број конзулата Републике Србије. То је најмање што можете да урадите.

– Један отац је спасио живот ћерки. Требало је да иде да ради у Бечу, у болници. Али, када их је позвао телефоном, из управе болнице нису имали појма ко је његова ћерка. Проверите где иду кад год можете – наводи Јурић. – Покушајте да не правите грешке које сам ја правио у животу. Што више времена проводите са својом децом и мања је шанса да им се овако нешто деси. Могао сам много више да урадим, можда би Тијана данас била жива. Нисам је упозорио на то каквих све људи има. Бајмок је мало место, од 6.000 становника, и ја сам ту провео један леп период, ваљда сам мислио да ту нема шансе да се нешто лоше деси – поручио је Игор Јурић родитељима.

Харадинај: Процес формирања тзв. војске не односи се на 28. новембар

ШТА ЈЕ БИЛО С ДЕВОЈКОМ ИЗ СЕНТЕ?
А девојка са почетка приче? Имала је прилику у два наврата да користи фиксни телефон, али није знала ниједан број у Лондону. Спасена је, захваљујући свом момку, међу осталима, који није одустајао од тога да је тражи по Лондону. И остала је нормална…

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

На Русију се врши јак притисак — инструменти су различити

ВУЛИН О ВОЈСЦИ СРБИЈЕ: Поштују нас и пријатељи и непријатељи због храбрости и стручности

ЂИЛАС ИШАО НА ЛИПОЛИЗУ, ИНЈЕКЦИЈАМА СКИДАО САЛО СА СТОМАКА: Док тражи хапшење уредника Информера, тајкун се улепшава!

ДРЖАВА СПРЕМА ПОМОЋ: 6,1 милијарда за препород Срба на КиМ

telegraf.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
25°
Mon
29°
Tue
29°
Wed
29°
Thu