Хроника

ДЕВОЈЧИЦА (12) СТРАДАЛА КАД СЕ ЏИП СУРВАО У СЛАТИНУ: Тражили смо је по целој реци, а она је била испод аута све време!

Кад смо на крају успели да подигнемо џип у страну, на површину је испливало њено тело. Сви смо чупали косу и вриштали, прича један од људи који су безуспешно спасавали малу Анђелу Д. (12).

Грозничаво смо по реци у леденој води тражили малу Анђелу. Минути су пролазили. Кад су пристигле комшије, нас седморица успели смо да подигнемо једну страну џипа и тада је на површину испливало тело девојчице. Неко је повикао: „Жива је!“

Скочили смо сви, изнели је горе до пута, покушали вештачко дисање, али ту смо видели да не даје знаке живота. Људи су почели да кукају наглас, да чупају косу, све је јечало од вриска…

(ВИДЕО) КУПИО КУЋУ, ПА СЕ ШОКИРАО КАДА ЈЕ ОТВОРИО ПОДРУМ: Оно што је тамо затекао га је оставило без текста

Овако је јуче на месту несреће један од очевидаца учесника безуспешног спасавања мале Анђеле Д. (12) описивао драматичне тренутке у кањону речице Слатине изнад Бродарева, где је у четвртак по подне са локалног пута у реку слетео „мицубиши пајеро“ којим је управљао Милош Д. (35) и у којем је било троје деце.

Враћала се из школе

Само неколико минута пре несреће, Милош је повезао колима своје двоје деце из Бродарева ка селу, две девојчице од четири и шест година. Мало даље, испред продавнице „Сезам“, у кола је ушла и његова синовица, мала Анђела. Километар и по даље, непосредно поред реке, Милош је сустигао једног од суседа, зауставио аутомобил да га повезе…

– Комшија је рекао да је већ близу, да нема потребе да седа у кола… Милош је убацио у прву брзину на успону, покренуо кола, и после буквално само десетак метара нестао са пута. Џип је склизнуо низ стрмину дугу можда шест-седам метара, преврнуо се и боком остао у води. Тај комшија је одмах скочио у реку – испричао је мештанин Слатине.

ДАЧИЋ: Вучић треба да повуче потпис с Бриселског споразума

Из преврнутог џипа, по овом сведочењу, Милош је некако успео да изађе, онда су он и комшија са задњег седишта извукли двоје Милошеве деце, која су била потпуно мокра, а затим су њих двојица почели грозничаву потрагу за малом Анђелом.

Одвезао ћеркице

– По мутној, дубокој води тражили су око џипа, у самом возилу, онда су почели да трче низводно. Био сам на путу када је до мене дотрчао тај комшија. Био је скроз мокар, изнурен, видео сам да је чупао косу са главе, каже, слетео Милош, нема детета… Онда сам им се и ја придружио – објашњава наш саговорник.

Двадесетак минута после слетања џипа, Милош је мокар изашао из реке до пута, ставио своју већ смрзнуту децу у нека кола и кренуо да их одвезе ка Бродареву…

– Нас је било седморица или осморица у води, покушавали смо неколико пута да подигнемо возило тешко две тоне, али нисмо успевали. На крају смо некако успели мало да одвојимо страну кола од дна, и тада се тело појавило на површини… Изнели смо је на пут, покушали да оживимо дете, нисмо успели, људима је било много тешко – испричао је Неџад Кријешторац, један од седморице момака који су подигли аутомобил.

Недуго затим на месту несреће појавио се и Анђелин отац.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ХОРОР: Муж је 100 пута бичем ударио пред целим селом, а када се онесвестила од бола, окупљена маса покушала да је силује!

Нашли му алкохол у крви
СТРИЦ ЈЕ ПИО, БИО МУ ЈЕ РОЂЕНДАН ТОГ ДАНА

Пошто је своје две ћеркице одвезао до Бродарева, Милош Д. се вратио на место удеса, на коме је већ била патрола полиције. Одмах му је, пошто је дрегер показао позитиван резултат, узет узорак крви за анализу на присуство алкохола. Према незваничним подацима, у том тренутку имао је 1,4 промила алкохола у крви и полиција га је ухапсила. Иначе, њему је на дан несреће био рођендан, па је вероватно због тога попио.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Скот не жели да прича о бомбардовању Србије

ПОЛИТИЧАРИ СЕ ОБЕЗБЕДИЛИ И ЗА НА ОНАЈ СВЕТ! Шешељ: Мрко, стижем ти у загробну кафану!

(ВИДЕО) ШОК! СВИ СУ МИСЛИЛИ ДА ЈЕ У ПИТАЊУ БЕЛИ ПРАХ: Премијер Словачке открио шта му је то испало из џепа! ПОКАЗАО КЕСИЦУ!

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
23°
Mon
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu