Извор: wikipedia.org
Русија Свет

Девет медија означено као страни агенти у Русији

Руско Министарство правде објавило је списак страних медија који ће се у Русији од сада сматрати страним агентима, а међу њима су "Глас Америке" и "Радио Слободна Европа".

У саопштењу руског министарства наводи се да су на списку Глас Америке, Радио Слободна Европа заједно са још седам руских медија на локалним језицима који послују у оквиру Слободне Европе, пренео је Ројтерс.

Међу медијима који су проглашени за стране агенате су Глас Америке, Радио Слободна Европа, телевизија Сада, сервис Татар-Башкир РСЕ, регионални пројекат Идел, Реали фактографски пројекат на Кавказу, Реали Крим, наводи се у саопштењу министарства.

(ВИДЕО) ДУГО ЧУВАНА ТАЈНА: Када се повукла вода из језера, појавило се стотину скелета и откривена је страшна прича стара више од 2.000 година!

Савет Руске Федерације је 22. новембра одобрио предлог закона о страним медијима који делују као страни агенти, а председник Владимир Путин потписао је тај предлог закона 25. новембра, подсетио је Тас.

Према том закону, медији могу бити проглашени страним агентима у случају да примају новац из других земаља, а након што буду проглашени за стране агенте, медији ће бити подвргнути ограничењима наметнутим непрофитним организацијама које делују као страни агенти.

Такође, такви медији ће бити позвани на одговорност због кршења закона.

Тај закон је усвојен као одговор на захтев министарства правде САД да се амерички огранак руског ТВ канала РТ региструје као страни агент, напоменула је руска агенција.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Нови комад тешке технике за Војску Србије!

Предлог ЕУ – Србија чланица до 2025. године

Столтенберг: Не одлазимо са Косова

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
33°
28°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu