Друштво Србија

ДЕДА ЂОКА ИЗ НОВОГ САДА ОД ПОШТАРА САЗНАО ДА ЈЕ УМРО: Не знам како преживљавам ово што сам мртав!

ВЕЛИКА АНКЕТА о статусу Косова и Метохије

Ђорђе Милошевић (79) из Новог Сада проглашен је мртвим 19. јануара ове године, а да је „мртав“, сазнао је сасвим случајно пре непуних месец дана, када није успео да региструје аутомобил, а поштару је забрањено да му исплаћује пензију.

(ВИДЕО) СКАНДАЛ! ВОЗИ, ПУШИ ЦИГАРУ И ПУЦА: Погледајте како крушевачки жестоки момак ПУЦА НАСУМИЦЕ КРОЗ ПРОЗОР АУТОМОБИЛА!

– Нисам знао да сам „умро“ на Богојављење, 19. јануара, на Клиници за неурологију КЦВ, све до 26. јула. Баш ми је тешко да причам о томе, под великим сам стресом, а још имам троструки бајпас, дијабетичар сам… – започиње Ђорђе своју несвакидашњу исповест за наш лист.

Наиме, 26. јула Ђорђе је ангажовао агенцију за регистрацију да у његово име изврши регистрацију аута који је купио.

(ВИДЕО) ПОГЛЕДАЈТЕ ТРЕНУТАК РУШЕЊА МОСТА У ЂЕНОВИ: Аутомобили падају у провалију док људи вриште! НА ДЕСЕТИНЕ МРТВИХ

– Касније тог дана зове ме агент и каже: „Ђоко, дођите одмах, не могу да региструјем ауто, кажу да сте ви покојник!“ Занемео сам. Сео на столицу и прво помислио: „Можда га нисам добро разумео“. Несхватљиво ми је било да ми неко каже да сам покојник. Одмах смо то пријавили полицији. Сутрадан сам разговарао са службеницом матичне службе и рекао јој да је у питању грешка, да сам ја жив, да нисам умро. Тада сазнајем да сам грешком уписан у књигу умрлих на основу потврде о смрти Клиничког центра Војводине, Клинике за неурологију у Новом Саду, издате 19. јануара, са свим мојим подацима, односно са мојим личним именом, ЈМБГ, датумом рођења и са мојом адресом, коју је потписао лекар проф. др Милана Цвијановића. Шок, неверица, не знам како сам то преживео – прича видно узнемирен Милошевић док нам показује званично заведену потврду о смрти.

ЗАШТО ШЕШЕЉ ЋУТИ О КОСОВУ?!

– Јуче сам подигао и извод из матичне књиге умрлих. Комплетно моји подаци – и да сам рођен у Иригу и да сам удовац, име и оца и мајке… Ма страшно, не знам како преживљавам ово. Али, људи, да мене неко прогласи мртвим још у јануару и да ја сазнам сасвим случајно у јулу, то је несхватљиво. Ја не могу ни код лекара, не могу лекове да подигнем, не могу пензију да подигнем, где год одем кажу: „Па ви сте покојник!“ Пре месец дана ми је поштар рекао да су га напали како је смео да ми исплати пензију када сам ја мртав, а човек им каже: „Како мртав, ја годинама знам чика Ђоку и ви мене сада правите лудим“. Ово је хорор који не знам како ћу преживети – јада се Ђорђе, који се и даље званично води као мртав човек, без права на пензију и лекове.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ЈЕЗИВИ СНИМЦИ ИЗ ВАЗДУХА КАТАСТРОФЕ У ЂЕНОВИ: Срушени мост затрпао аутомобиле и људе!

Како даље каже, размишљао је о свему ових дана.

– И, замислите, тог дана је умро неко. А ко је умро? Не може бити још један човек са мојим ЈМБГ и свим мојим подацима. Јако сам разочаран и бесан због свега тога, ноћу не могу да спавам, плашим се – каже Милошевић.

(ВИДЕО) ГРОМ ЈЕ УДАРИО У СТУБ, А ОНДА СУ ДЕЛОВИ ПОЧЕЛИ ДА ОТПАДАЈУ: Сведоци описали како је изгледало стравично рушење моста у Ђенови


КОБНА ГРЕШКА
Тужићу их све!
Како каже наш саговорник, у договору са својим адвокатом одлучио је да тужи све који су криви за овакав пропуст:
– Ово је страшно. Па како тај лечи онда људе ако не зна ко му је умро. Да ли се неко од њих пита шта ја све преживљавам откад сам то сазнао. Људи који ме знају крсте се, сви су у чуду да може, како они кажу, „таква грешка да се направи“. Која грешка, ово је безобразлук – каже Милошевић.


ДЕЧКО ЈЕ КРВАРИО И ГОВОРИО ЈОЈ ДА ЈЕ ВОЛИ: Срцепарајућа сцена пошто је АУТОБУС ПОКОСИО момка и девојку

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО/ВИДЕО) Ћерка руског репера отела тати телефон и бацила у море! Овај снимак СВИ ШЕРУЈУ

Срби илегално ушли у Црну Гору због ликвидације, један убијен, а други рањен у ПУЦЊАВИ

Пет преломних тачака: Могу ли Меркелова и Путин да се договоре

ИСПОВЕСТ МУШКАРЦА КОЈЕМ СЕ ПРЕВАРА ОБИЛА О ГЛАВУ: Имао сам предивну жену, а онда сам је оставио због 7 година старије! Бог ме је казнио, ево зашто

Ротшилд незадовољан новим светским поретком: Ово нисмо планирали!

Извор: Kurir

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon
27°
Tue