Youtube
Друштво Србија

ДЕЧАК УМРО ОД МАЛИХ БОГИЊА У НИШУ, А НИЈЕ ИМАО ОСИП: Има још деце којима је живот угрожен, борба лекара је у току

- Не можемо са сигурношћу тврдити да је Вук умро због компликација насталих услед морбила, јер се код њега није јавио осип, већ само висока температура и застој у дисању - рекли су лекари Дечије клинике.

ДРАМА НА МИЉАКОВЦУ: Мушкарац убио супруга своје бивше жене, њу оставио у животу

Једно дете је преминуло, а за живот другог тренутно се боре лекари на Интензивној нези нишке Дечије клинике.

Сумња се да су због компликација услед заразе морбилама деца добила упалу плућа, што је за малог Вука било кобно, док Јаков показује благе знаке опоравка. Обојица двогодишњака имала су урођене болести и о њима су „Новости“ недавно писале, као о деци коју су напустили родитељи и о којој предано брину лекари и медицинске сестре Дечје клинике.

Детаљи монструозног злостављања у Шапцу: Силовали је очух и комшија, па јој претили да ће је убити ако буде зуцнула

Малог Вука, како су „Новости“ већ писале, повремено је посећивала бака која је била вољна и да га усвоји, али су је у томе спречили његови родитељи. Чекао је да се за њега нађе хранитељска породица.

– Вук је од сестара и лекара наше клинике добио сву љубав коју може добити у оваквим условима. Посебно је о њему бринула сестра Љиља, којој је посебно тешко пао његов одлазак – каже др Дејан Милојевић, начелник Интензивне неге.

Језиво: Ево шта се дешава са вама док спавате током операције

Вук је рођен са тешком хромозомопатијом уз аномалије на органима и кашњењем у развоју.

– И најмања инфекција била би кобна по њега јер му је имуни систем био преслаб. Не можемо са сигурношћу тврдити да је умро због компликација насталих услед морбила, јер се код њега није јавио осип, већ само висока температура и застој у дисању.

– Код Јакова смо клинички потврдили морбиле, али чекамо и биохемијске резултате са Института за инфективне болести. Јаков је на апаратима за дисање и у веома је критичном стању. Почео је да показује знаке опоравка али је још рано за прогнозу. Др Милојевић са још једном медицинском сестром даноноћно прати стање овог детета. Тренутно нема приступ код других пацијената да би се спречило евентуално ширење морбила – каже др Милојевић.

Према сазнањима овог листа, још двоје деце збринуте на овој клиници показују симптоме обољења од морбила, и она су у карантину, док је двоје пуштено на кућно лечење.

Америка за 2018. зацртала — отргнути Балкан од Русије

Др Милојевић истиче да су предузете све мере заштите за спречавање интрахоспиталне инфекције.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

САД НАМ ПРЕТИ ОДМАЗДОМ ЗБОГ ЈЕРУСАЛИМА! Уводе нам санкције?

ШЕШЕЉ ПРВИ ПУТ ОТКРИО Ево шта ми је рекао кум Вучић кад сам се вратио из Хага

Ужасан призор у Сарајеву: Миљацка носила беживотно тело, грађани шокирани

Шефица канцеларије ЕУ на Косову ужаснута потезом Приштине

Извор: Телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri