pixabay.com
Друштво Србија

ДЕЧАК ПРОНАЂЕН ИСПРЕД ВРАТА ЦРКВЕ У ЧАЈЕТИНИ НЕ МОРА ДА БРИНЕ ЗА БУДУЋНОСТ! Чак 150 парова би да усвоји малог Гаврила!

Откако је 9. октобра пронађена тек рођена беба испред Цркве Светог Архангела Гаврила у Чајетини, Центру за социјални рад и болници се свакодневно јављају десетине парова са жељом да га усвоје. И даље нема ни трага ни гласа од дечакових родитеља

НЕЋЕ МОЋИ ДА СЕ КРЕЋЕ БАР ПОЛА ГОДИНЕ, ИМАЋЕ ПРОБЛЕМ СА ГОВОРОМ… Доктори су и даље забринути за здравље Дарка Лазића, његов опоравак ће бити СПОР

На десетине парова из целе Србије, али и из иностранства, свакодневно зову и интересују се како могу да усвоје малог Гаврила, дечака који је 9. октобра пронађен на прагу цркве у Чајетини! Беба се тренутно налази на неонатологији Опште болнице у Ужицу, али од његових родитеља и даље нема ни трага ни гласа.

Центру за социјални рад и болници већ се јавило око 150 парова који би хтели да приме малог Гаврила у свој дом, међутим, то неће бити могуће све док не буде потпуно извесно да мајка или отац овог дечака неће бити пронађени.

Љубимац лекара

Према речима Паја Богдановића, директора Центра за социјални рад у Чајетини, не памти се да се икада више парова интересовало за усвајање неког детета него што је случај са малим Гаврилом.

ПУЦЊАВА НА ЗВЕЗДАРИ: Испалио два метка на подстанаре! У соби било и двоје деце

– Откако је дечак пронађен 9. октобра, само нашем центру јавило се више од сто парова који су изразили жељу да га усвоје. А, колико чујем, још педесетак их је долазило у болницу у Ужицу или се интересовало код других институција. Зову људи из целе Србије, али и из иностранства, јављали су нам се наши парови из Швајцарске, Немачке и Француске, питају шта је потребно да испуне да приме дечака у свој дом – каже Богдановић и додаје да је најважније да дечак у овом тренутку има сву потребну негу:

– Дечак се налази у Општој болници у Ужицу и Центар за социјални рад ће бринути о њему док год то буде било потребно. Када прође месец дана, беби ће бити одређени име и презиме, мада га већ сада сви зову Гаврило, по заштитнику храма у Чајетини испред кога је пронађен. Трудимо се да пронађемо дечакове родитеље, али о њима за сада нема баш никаквих информација. Док не будемо сигурни да се они неће појавити, ми не можемо да разматрамо могућност усвајања. За сада, Центар за социјални рад ће одредити само где ће беба бити смештена када буде напустила болницу у Ужицу. Највероватније ће за почетак то бити нека хранитељска породица.

НЕЗАПАМЋЕНИ СКАНДАЛ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ КОД ВРБАСА: Бивша директорка тражила колегама 1.000 евра за посао, вероучитељима слала сексуалне поруке, па снимала аутистично дете?!

У Општој болници у Ужицу кажу да је мали Гаврило апсолутни љубимац свих лекара и болничара.

– Дечак одлично напредује, добио је 300 грама откако је код нас, али је и даље смештен у изолацији на неонатологији. Таква је процедура, јер не знамо ни како ни где се његова мајка породила. Немамо никакав податак о трудноћи и о здравственом стању мајке, па морамо да будемо опрезни. Дечак званично нема име, али га сви зовемо Гаврило и надамо се да ће тако бити уписан и у матичне књиге – кажу у ужичкој болници.

Хумани људи

И у овој установи напомињу да се много парова интересовало за усвајање малог Гаврила.

ПУТИН ЗАГРМЕО ИЗ ИСТАНБУЛА! Американци дебело уплетени у нападе на руску базу Хмејмим у Сирији!

– Долазе људи, питају где да поднесу захтев за усвајање детета. Било их је бар педесетак. Ми им кажемо да не одлучује болница о томе и упућујемо их на Центар за социјални рад. Нама је драго да има хуманих људи и да мали Гаврило не мора да брине за своју будућност – кажу нам ужички лекари који брину о напуштеној беби.

Ако суд одлучи, можда никад не буде усвојен
Теоретски може да се догоди да мали Гаврило никада не буде дат на усвајање. Наиме, основни услов за то је да се утврди да дете нема живе родитеље или да они нису познати, а у случају ове бебе то не мора никада да се утврди. Искључиву надлежност за утврђивање ове чињенице има суд, и тек кад он процени да родитељи малог Гаврила никада неће бити откривени, стиче се основни услов да дечак буде кандидат за усвајање.

Опоравак неизвестан, девојчица на апаратима за дисање: Беба која је упала у креч и даље критично

– Уколико би се родитељи појавили после неког времена и ако би суд утврдио да су подобни да одгајају дете, мали Гаврило био би враћен њима, без обзира на то што су га онако немилосрдно оставили. А када могућност да се то деси буде у потпуности искључена, тек онда следи компликована процедура за усвајање – кажу нам у Центру за социјални рад.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ВЛАСНИК ЛЕСТЕРА ПОГИНУО? Би-Би-Си тврди: Милијардер био у хеликоптеру када се срушио, тренер Пуел није!

ЛАЗАНСКИ: Шта је то Горбачов превидео и како је НАТО избио на границе Русије!

ПОСЛЕДЊИ САТИ ГАДАФИЈЕВОГ ЖИВОТА: 7 година након монструозног убиства још постоје различите верзије пуковникове смрти! (УЗНЕМИРУЈУЋЕ)

ЛУДО ВРЕМЕ! Данас у Србији сунчано и топло, а увече…

informer.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon