clip art
Србија Хроника

ДЕЦА УБИЈАЈУ ПО СРБИЈИ! Малолетници за 5 година убили 50 људи, неки од њих извршили НАЈМОНСТРУОЗНИЈЕ ЗЛОЧИНЕ!

Убиство малолетног М.С. ножем, усред бела дана, крајем прошле недеље на Новом Београду, само је једно у низу убистава у којима су учествовали малолетници

(ВИДЕО) ЦЕЛА ГРЧКА БРУЈИ О ПОТЕЗУ ДЕЛИЈА: Атински медији диве се поруци коју су упутили навијачи Црвене звезде

Тинејџери су у протеклих пет година убили 50 људи, показују упоредни подаци Републичког завода за статистику. Највише њих осуђено је за убиство и тешко убиство прошле године – чак 18. Годину дана пре тога осуђено је 10 малолетника, од којих петоро шеснаестогодишњака.

Када се упореде подаци РЗС од 2013. године до почетка ове године, види се да је у порасту и број породичних насилника, и то како дечака, тако и девојчица. Неки од њих имају само 14 година. Од 2014. године осуђено је 139 деце јер су малтретирала мајке, очеве, браћу, сестре, бабе или деде.

НАЈНОВИЈИ ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ Убица добро знао навике Огњановића, сумња се да иза убиства стоје ОНИ!

Општа статистика, међутим, показује да је малолетнички криминал генерално у паду. Тинејџери најчешће врше крађе и тешке крађе, дела против јавног реда и мира, неовлашћено поседују опојне дроге, наносе телесне повреде, учествују у тучи, силовању, недозвољеним полним радњама…

ПИСМО ОД КОГА СЕ ЈЕЖИ КОЖА! Марко Милићев се из затвора обратио јавности, и хладнокрвно тврди: МЕНИ ЈЕ НАНЕТА НЕПРАВДА, ШТА БИ ПРОМЕНИЛО ДА КАЖЕМ ИМЕ ВЛАСНИКА „КАНТРИМЕНА“?!

– Малолетничка деликвенција је већ неко време у опадању, а доминирају имовински деликти – објашњава Сања Ћопић из Виктимолошког друштва Србије.

– То је показало и истраживање које смо радили са Факултетом за специјалну едукацију и рехабилитацију. Проценат најтежих дела, као што су убиства, у општој стопи малолетничких дела није велик.

(ВИДЕО) ДАЧИЋ: Нека се сви изјасне о Косову, па и црква! Ми предлажемо…

Ипак, звучи шокантно када знамо колико су починиоци у моменту убиства имали година – 15, 16, 17…

СТРАХ И ТРЕПЕТ ЦЕЛОГ ЗАПАДА И НАТО-А: Русија добија нуклеарне мишиће из далеке будућности

Ћопићева, упркос томе, наводи да ове бројке не треба посматрати изоловано и сензационалистички, јер су починиоци најчешће и сами жртве породичног и вршњачког насиља и одрастају у друштву које и даље толерише неке облике насиља.

НИЈЕ БИО САМО АДВОКАТ ЛУКЕ БОЈОВИЋА: ОВАЈ ЧОВЕК ЈЕ У ХАГУ ЗАДУЖИО СРПСТВО!

Агресија је њихов научен модел понашања и не умеју другачије да комуницирају са околином. Најчешће су лишени адекватне родитељске бриге и контроле, друже се са особама које на њих имају негативан утицај или директно припадају криминалном миљеу, беже од куће, имају лоше односе са родитељима и отпор према ауторитету, окружење им је пуно наркоманије, туча, крађе, лоши су ђаци…

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

АЛБАНЦИ МИСЛЕ ДА ЈЕ И ДАЉЕ 1999! Ђурић: Они живе у илузији, Београд више није у тако слабој позицији

ЧУВАЈТЕ СЕ ГРОМОВА ОГЊЕНЕ МАРИЈЕ: Данас славимо заштитницу жена, ње се боје и верници и неверници!

ВУЧИЋ НАЈАВИО БРУТАЛАН РАТ ДРЖАВЕ ПРОТИВ КРИМИНАЛА! Узрујан сам због убиства адвоката и брине ме рат два клана око тржишта наркотика! ЗАТО ЋЕМО ИМАТИ ЈОШ ЖЕШЋЕ АКЦИЈЕ ПОЛИЦИЈЕ!

СВЕТСКИ МЕДИЈИ О УБИСТВУ МИШЕ ОГЊАНОВИЋА: Ликвидиран Милошевићев адвокат!

Почиње Орбанова револуција: Пет тачака за преображај Европе

(видео) Калифорнија у пламену: Евакуисано 50.000 људи, армија ватрогасаца немоћна

Израелска морнарица пресрела брод за Газу

Мајка је преко Фејсбука затражила помоћ за ћерку којој се покварио ауто у Грчкој, а овај аутомеханичар је одмах дојурио на +40

novosti.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
10°
Thu
8°
Fri
-0°
Sat
1°
Sun