CC BY-SA 2.0 / Flickr/AK Rockefeller / CIA Shadow Wars
Америка Свет

Дављење, ударање главом о зид, уништавање снимака: Мрачна биографија нове директорке ЦИА

За нову директорку ЦИА Ђину Хаспел везан је низ скандала о мучењу осумњичених за тероризам током 2002 године, пише „Њујорк тајмс“.

ЂИНЂИЂЕВ КУМ ПРОГОВОРИО И СВЕ ОТКРИО: „Ђинђић нас је водио у лоповлук! Ево ко је из ДОС-а највише крао!“

Хаспелова је надгледала мучење двојице осумњичених терориста, а касније је наредила и уништавање видео-снимака који су документовали брутално мучење у тајном затвору на Тајланду.

ЖЕСТОКО СЕ ЗАКУВАЛО КОД РАДИКАЛА: Претучену шешељевку избацили из странке?

Већи део каријере је провела као тајни агент, а била је кључни учесник програма „специјалног изручивања“, по којим су ухваћени милитанти предавани страним владама и држани на тајним локацијама, где су их мучили припадници ЦИА, пише „Њујорк тајмс“.

(ФОТО) Извадила је себи очи голим рукама под утицајем дроге „јер јој то тражио Бог“: Сада је слепа, али каже да јој је живот лепши

ОГЛАСИО СЕ СТУДЕНТ О КОМЕ БРУЈИ СРБИЈА! Био сам роб доктора из Шведске! ЕВО КАКО ЈЕ ОБЈАСНИО ФОТКЕ ИЗ МОНТЕ КАРЛА, ИТАЛИЈЕ И ШПАНИЈЕ!

Ђина Хаспел је управљала првим прекоокеанским затвором ЦИА у Тајланду, где су мучени Абу Зубајдах и Абд ел Рахим ел Нашири.

ПРЕСУДИО МУ МЕТАК У ЧЕЛО! Нови детаљи смрти убице из Рузвелтове!

Према писаљу „Тајмса“, Зубајдах је мучен техником „вотербординга“ (метода симулирања дављења наливањем водом) 83 пута током једног месеца, а глава му је ударана о зид, да би затим истражитељи закључили да он ипак нема никакве корисне информације.

ЦРНА МАГИЈА МИ УНИШТИЛА ПОРОДИЦУ! Лалатовић: Брат је лежао у мртвачници прекривен чаршавом, а сад је жив захваљујући баби која нам је указала да су бачене чини!

Мучење је снимано камером, а снимци су сачувани на безбедној локацији на Тајланду, да би онда стигло наређење о њиховом уништавању. Наредба о уништењу директно је повезана са Ђином Хаспел.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОГЛАСИО СЕ ДОКТОР ИЗ ШВЕДСКЕ КОЈИ ЈЕ ФИНАНСИРАО СТУДЕНТА МИЛАНА: Тражио сам од банке изводе да докажем колико смо му новца слали!

ИЗНЕНАЂЕЊЕ У ВАШИНГТОНУ: Трамп сменио Рекса Тилерсона! На његово место долази…

ШЕШЕЉ: Америка доноси ултиматум о Косову – ЈЕДИНО РЕШЕЊЕ ЈЕ САВЕЗ СА РУСИЈОМ!

Москва неће одговорити на ултиматум Лондона

(ВИДЕО) ОТРЕЖЊЕЊЕ: У Америци влада гесло — осим за Србе и Русе

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар