Alamy
Регион Србија Хроника

ДАВИТЕЉИ, СИЛОВАТЕЉИ, МОНСТРУМИ Седам најкрволочнијих серијских убица бивше Југославије

Бивша Југославија није заостајала за остатком света по питању серијских убица. У службеним документима бивше државе издвајају се седам серијских убица који су харали на простору бивше СФРЈ.

ПРЕСУЂЕНО МАЈЦИ ИЗ ПАКЛА: Убила је осмомесечну бебу у Београду, тело увила у најлон кесу и бацила на терасу!

У историјском контексту серијским убицама су се бавили психолози и психијатри како би одгонетнули њихове главне мотиве за убиства која су починили.

Серијским убицом се службено сматрају особе које су починиле три или више убистава.

Међутим, ФБИ сматра да су серијске убице оне особе које су починиле два или више убистава која су се догодила засебно, а убица је деловао сам.

Ово су најозлоглашеније серијске убице бивше СФРЈ:
1. Метод Тробец – Монструм из Долења Вас

У ЧЕТВРТАК ЈЕ НАЈМРАЧНИЈИ ДАН У ГОДИНИ: Овај феномен се није десио 350 година и најбоље је да не излазите из куће

Многи су чули за Тробецове крушне пећи. Његови проблеми почели су у раној младости када је оптужен за спаљивање комшијске штале и након крађе мопеда. Животно дело – убиство пет жена.

Своју прилику за бољим животом потражио је у Немачкој, али због низа криминалних радњи завршио је у словенском затвору. Тада су доктори утврдили да Тробец болује од затвореничког синдрома. Био је свестан свега, „оријентисана, али и хистерична психопатска особа“, кажу налази. Тробец је примао терапију електрошоком и тврдио да због тога више никада није био онај стари.

Све жртве је убио на исти начин.

КУПИЛА САМ АУТО ОД ЈЕДВА УШТЕЂЕНИХ ПАРА, А НА ШАЛТЕРУ ШОК! Уместо да ми преда таблице, службеница ми је рекла ужасну ствар

– Када сам дошао до врхунца, почео сам да је ударам и стежем за врат, као и све жене пре ње. Тада сам се онесвестио од узбуђења. Кад сам се освестио, она је била крвава и мртва! – описао је на суду Тробец свој начин убијања осталих жена и последње жртве Зорке Николић.

Након што би их задавио, Тробец је жене раскомадао и спалио их у пећи која се налазила у његовој кући. Он је осуђен на смртну казну 1980. године, али је након ревидирања поступка осуђен на 20 година затвора. Тробец је у затвору 2006. починио самоубиство.

2. Миодраг Столе Трифуновић – Српски Џек Трбосек
Миодраг Столе Трифуновић добио је надимак Џек Трбосек због опчињености његовим ликом и делом. Столе је обожавао приче о њему, а уједно је обожавао Балзакову књигу „Голишаве приче“ у којој су му били фасцинантни похотни ликови.

Трифуновић је силовао и убио 14 жена. Сматра се да је за његово помрачење ума заслужан његов отац који је у кућу доводио жене сумњивог морала и терао своју супругу да му пева док га друге жене сексуално задовољавају.

Столе је у детињству сањао како се прикрада проститутки, хвата је за врат, дави је и потом силује. Као 15-годишњак силовао је 12-годишњу девојчицу.

Пре него што је у каснијим годинама постао убица и кренуо у свој крвави поход, Столе је украо перику, бркове, браду и одела из стана глумца Миливоја Мавида Поповића.

(ВИДЕО) БОЖА СПАСИЋ: Аркан и Гишка су били асови подземља, српски криминалци су сарађивали са Ескобаром!

Прво убиство починио је 1948. године, а након тога је добио надимак Фантом са Звездаре. У пролеће и лето 1948. нанизало се неколико жртава. Једној преживелој девојци је рецитовао своју поезију, а да није зазирао од ничега показује чињеница да је убио сестру своје жене.

Полиција га је ухапсила када је почео да убија мушкарце, своје сараднике са којима је пљачкао продавнице и куће. Након што је завршио у затвору Столе је пресудио сам себи. Из затворског кревета је ишчупао две шипке. Око врха једне шипке замотао је део чаршава и набио је себи у уста, а другом шипком је себи пробио срце.

3. Антун Станковић – Загребачки давитељ

Детињство Антуна Станковића било је проблематично због његовог оца који је тукао њега и његову мајку, а због тешке ситуације у породици са 14 година је постао деликвент и криминалац.

Починио је два тешка убиства, а како је сам навео она су му причињавала задовољство. 1982. године убио је докторку Лудмилу Бролиш у њеном загребачком стану. Представивши се као мајстор за струју ушао је у њен стан, срушио ју је на под, задавио рукама. Касније је признао како је осећао одређену врсту задовољста.

Његова друга жртва била је његова тетка коју је убио 1983. године. Након што је дошао у њен стан, посегнуо је за секиром и ударио је у потиљак с тупим делом секире. Након што се срушила на под он је задавио рукама и крпом. И поново је осетио исто оно задовољство као и првог пута. Антун је изјавио како му ни најмање није жао жртава.

ГРАДСКА ЧИСТОЋА УПОЗОРАВА: Пазите се! Лажни радници варају грађане, ево шта нуде да измаме новац

4. Анујка ди Пиштоња – Врачара из Владимировца
Анујка је једна од најпознатијих серијских убица бивше Југославије и налази се на службеном попису седам познатих серијских убица на овим подручјима. Анујка је била медицинска сестра која је арсеном усмртила преко двадесет људи, укључујући сопствене родитеље. Учинци арсена били су јој познати јер се у 18. веку он углавном користио као дезинфекционо средство.

50 година се бавила врачањем и сви су се чудили колико тачно може да предвиди дан нечије смрти. Ипак, она је заправо муштеријама које би долазиле код ње по савет давала воду која је требала да реши све њихове проблеме, а у њој се налазио арсен.

Претпоставља се како је прву жртву убила 1878. године.

ДЕТАЉИ крвавог злочина код Врања: ДОШАО НА СЛАВУ, ПА УБИО КОМШИЈЕ!

Након што је откривено да она стоји иза свих убистава, 1929. Анујка је осуђена на 15 година затвора. Према непотврђеним подацима Анујка је 1941. године побегла из женског блока пожаревачког затвора, а нагађа се како су је ослободили немачки војници. Умрла је у 104. години у свом родном селу.

5. Винко Пинтарић – Загорски Чаруга

Винко Пинтарић, познатији као Загорски Чаруга, убио је петоро људи. Своје прво убиство починио је у Забоку 1973. године. Винко се сукобио са комшијом Видом Желиморским због једне одбачене даске.

Винко, који је био под утицајем алкохола, је након вербалног обрачуна с Видом отишао је кући по пиштољ. Видо га је напао кључем, а Загорски Чаруга му је одузео живот једним метком.

Он је завршио у затвору из кога је врло брзо побегао и убио своју супругу. Предао се полицији 1974. године, након чега је осуђен на смртну казну. Суд је касније променио своју одлуку и осудио Винка на 20 година затвора.

1982. године он поново бежи из затвора, а осам година касније убија нову жртву.

1990. године Загорски Чаруга је убио викендаша Рудолфа Белина и Степана Кишура, а 2. октобра је убио Божу Хабека пред његовом супругом и комшијом јер је за њега Божо био најгори земљак.

Винко је покушао да убије још два пута, Фрању Коцијана и младог полицајца Владу Стакића у децембру 1990. године.

Полиција је 1991. одлучила да коначно ухвати Загорског Чаругу кога су у акцији „Прстен“ убили специјалци.

6. Митар Секулић – Сексуални манијак
1948. године у београдском недовршеном павиљону у Цвијићевој улици пронађен је леш 30-годишње Милене Петровић, а годину дана касније на Звездари је пронађено тело 17-годишње Јеле Ђукић.

Њихов нападач Митар Секулић прво их је силовао, а потом задавио. Убица је однео све њихове ствари, а једино што је оставио је примерак листа „Борба“.

Митар је наставио да напада жене, али прву пријаву београдска полиција добила је тек 1950. године када га је пријавила Марија Митровић коју је Митар силовао, али није успео да је убије. У наредних годину дана још десетак жена је испричало исту причу, а 1951. године Митар је ухваћен у заседи на железничкој станици.

7. Драган Марковић – Убица жена
Драган је завршио у затвору због крађе, разбојништва и насилног понашања и тада му се заправо први пут појавила жеља за убиством.

По изласку из КПД Крушевац 1948. године, Марковић више није могао да се контролише. Први пут је убио 60-годишњу Милојку Красавчић и након тога је побегао у Ријеку на пар дана. Када се вратио, схватио је да нико не зна за убиство.

Пар месеци касније, недалеко од своје куће у селу Стража код Лознице убио је Наташу Милетић јер му се она прва нашла на путу. 1948.

Разлози могу бити различити, али када је реч о бившој Југославији углавном се радило о добро прорачунатим личностима с проблематичном животном позадином, преноси портал Телеграм.хр.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЗАВРШАВА ПОСЕТУ РУСИЈИ – Вучић добио почасни докторат

ДРАМА У ГАРАЖИ НА ЗЕЛЕНОМ ВЕНЦУ: Мушкарац оставио бебу закључану у аутомобилу, њен плач одјекивао ходницима пола сата

ДРАМА У АЛЕКСИНАЧКОМ СЕЛУ: Дете упало у бунар дубок 18 метара, спасли га после неколико сати!

ПРЉАВИ ДИЛ СПС И СРС: Жестоко се пљували а сад праве коалицију за Београд

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
31°
Sun
29°
Mon
27°
Tue
27°
Wed