Printscreen
Свет

Данкан: Асанж је мали црв, Асанж: Боље црв него змија

Заменик шефа британске дипломатије Алан Данкан назвао је оснивача Викиликса Ђулијана Асанжа "јадним малим црвом" и оценио да би Асанж требало да напусти амбасаду Екватора у Лондону и преда се британском правосуђу.

МИЛИЦА ЗАВЕТНИЦА ПОГОДИЛА ПРАВО У МЕТУ: Ево шта је рекла на Вучићево излагање о КиМ

Заменик шефа британске дипломатије Алан Данкан назвао је данас оснивача Викиликса Ђулијана Асанжа „јадним малим црвом“ и оценио да би Асанж требало да напусти амбасаду Екватора у Лондону и преда се британском правосуђу.

 „Крајње је време да тај јадни мали црв напусти амбасаду“, написао је Данкан на свом Твитеру, преноси Ројтерс.

Са друге стране, Асанж је одговорио Данкану да је боље бити то него змија.

„Као политички затвореник затворен без оптужбе осам година, претпостављам да морам бити ‘јадан’. Није лоше бити ‘мали’ иако више волим да сам висок и боље бити ‘црв’ – здраво биће које оживљава земљу, него змија“, написао је Асанж на Твитеру.

(ВИДЕО) У КОШУЉИ ГА ДОВУКЛИ ДО ПРЕЛАЗА, ПА ПРОТЕРАЛИ: Брутално се иживљавали, па ОВАКО изручили Марка Ђурића на Мердаре!

Он је у саопштењу достављеном агенцији Ројтерс казао да је стварни разлог због чега има правне проблеме чињеница да Викиликс објављује америчке дипломатске и војне тајне и да страхује да би, уколико напусти амбасаду ризиковао да буде испоручен САД.

Асанж од 2012. године живи у амбасади Еквадора у Лондону, где је добровољно отишао како би избегао екстрадицију Шведској због оптужби за силовање.

У мају прошле године, шведски истражитељи су повукли оптужбу, међутим Асанж би се, уколико изађе из амбасаде суочио са оптужбом за кршење британских закона.

Министар заштите животне средине Горан Триван данас је, са представницима општина Велико Градиште и Темерин, одвојено разговарао о проблемима у заштити животне средине у овим локалним заједницама и начинима за њихово решавање.

(ФОТО) ИДЕНТИФИКОВАН ВОЂА ОТМИЦЕ МАРКА ЂУРИЋА: Ево ко стоји иза акције бруталног хапшења!

Посебно су издвојена питања прераде чврстог отпада, изградње постројења за чишћење и прераду отпадних вода, рециклажних центара и других пројеката од значаја за животну средину у овим општинама.

Наглашена је потреба израде пројектно техничке документације, ревизије постојеће или њеног оперативног спровођења, саопштило је ресорно министарство.

„Јавно-приватно партнерство је спас за Србију и једно од најбољих решења које треба да примене локалне самоуправе како би очистиле своје општине и спасили грађане од загађености, смећа, отпадних вода и сваког загађења животне средине. Улагање у животну средину није трошак, то је инвестиција у привреду, у запошњавање у добар и здрав живот грађана“, рекао је Триван.

Министар је нагласио да свака општина, сваки град треба да сагледа еколошке проблеме у својој средини, посебно кад је реч о загађењу река и језера.

Он је указао на неопходност израде пројектно-техничке документације, а онда и заједничког рада на великим пројектима који се финансирају из државних, покрајинских и локалних буџета и међународних фондова.

(ВИДЕО) НОВИ СНИМАК БРУТАЛНОГ ИЖИВЉАВАЊА: Ђурића наоружани специјалци вукли на коленима по улици!

Ресорно министарство ће у сарадњи са другим републичким органима и кроз непосредну комуникацију са колегама из Европске комисије задуженим за заштиту животне средине, пружити подршку општинама у решавању еколошких проблема која се тичу суседних земаља које су чланице Европске уније, наведено је у саопштењу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Акција „заробити истину“: Хрвати би да отму од Србије доказе о злочинама усташа

Тачи: Одлука Српске листе доказује да је све било провокација Београда

ЧЕПУРИН СВЕ ОБЈАСНИО У ТРИ РЕЧЕНИЦЕ: Бахата Приштина, сагласност западних покровитеља и НЕСПОСОБНИ БРИСЕЛ!

НАПИСАО ЈЕ ПОРУКУ, ПА СИНОЋ ПУЦАО У АНУ И ОСТАВИО ЈЕ У ЛОКВИ КРВИ: Ја сам је убио! Борко… Али судбина је хтела другачије и тад је наишла комшиница Милица!

Огласио се марко Ђурић први пут након хапшења – ево шта је рекао..

Извор: Новости

Оставите коментар