pixabay.com
Друштво Србија

ДАНАС ЈЕ ВЕЛИКИ ХРИШЋАНСКИ ПРАЗНИК: Ако желите да сазнате ко вам је сродна душа, урадите ово пред спавање

Откријте ко вам је суђен!

Овај канадски генерал отворио је ватру на Хрвате да би одбранио српске цивиле! ОВО ЈЕ ЊЕГОВА ПРИЧА

Српска православна црква и верници данас славе преподомученике Галактиона и Епистиму. Галактионова духовна љубав према Епистими била је толико јака да он није желео да је види световним очима, јер за духовну љубав није потребно ни тело ни сусрет!

Преподобномученик Галактион и Епистима били су из града Едесе у Феникији, данашње подручје Либана, Израела и Сирије. Потицали су из незнабожачких породица.

Детаљна временска прогноза до Нове године! Данас се забелео Београд, а ускоро нам стиже и тежак пљусак!

У време када се Галактион замомчио, мајка му је умрла, а отац је младићу изабрао жену – девицу Епистиму. Галактион никако није желео ни брак ни световни живот, па је Епистиму посаветовао да се крсти, а затим истовремено са њим и замонаши.

ПАКАО КОШАРА: Кад је мајка сахранила Сашу, стигло јој је писмо од њега са ратишта. Имао је само 2 жеље, а обе су му испуњене на 40 дана

Повукли су се на планину Пуплион, Галактион је отишао у мушки, а Епистима у женски манастир. Телесну љубав код њих заменила је духовна љубав, јака као смрт. Галактионова духовна љубав према Епистими била је толика да он није желео да је види световним очима, јер за духовну љубав није потребно ни тело ни сусрет.

(ФОТО) Последња Арканова фотографија скрива ужас: Настала је непосредно пре убиства, а на њој нешто језиво

Обоје су били поштовани и вољени у својим манастирима, и нису видели једно друго све до пред смрт. Наиме, наступио је велики прогон хришћана и њих двоје беху ухваћени и изведени пред суд.

Галактиона су ишибали, док је Епистима горко плакала, због чега је и она кажњена шибањем. Крвници су им потом одсекли све удове и на крају и главе. Монах из Евтолијевог манастира успео је да прикупи њихове остатке и часно их сахрани 253. године.

НОВА ДРАМА ДАРКА ЛАЗИЋА! Све је очекивао, АЛИ НЕ И ОВО!

Ово двоје хришћанских мученика данас се сматра заштитницима свих људи који воле каква год та љубав била – братска, сестринска, пријатељска, телесна или духовна. Као што је и њихов живот посведочио, љубав увек превладава све недаће и, ако је јака и чиста, ништа је не може угасити.

ШОК ИСПОВЕСТ БИВШЕГ ШЕФА НАРОДНЕ СТРАНКЕ У КРАГУЈЕВЦУ! Вук је око себе окупио ШЉАМ, не дај БОЖЕ да дођу на ВЛАСТ!

Стари кажу и да је на данашњи дан могуће открити ко нам је сродна душа. Пред спавање, каже обичај, треба изговорити ову молитву и особа коју сањате вам је суђена!

(ВИДЕО) ИЗЕТБЕГОВИЋ ОПЕТ ЗВЕЦКА ОРУЖЈЕМ: Срби и Хрвати се уједињују! Морамо да се наоружавамо!

“Мученици Твоји Господе, у страдању своме су примили непропадљиви венац, од Тебе Бога нашега, јер имајући помоћ Твоју мучитеље победише, а разорише и немоћну дрскост демона: Њиховим молитвама спаси душе наше.”

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Шредер: САД се понашају као окупатори

СКАНДАЛ! Колинда у зенгама дошла у Вуковар!

ДОДИК: Ако треба променићемо Устав

ВЕЛИКИ НОВАК ЂОКОВИЋ! Србин не заборавља! Ноле је овим гестом нашу земљу по ко зна који пут учинио ПОНОСНОМ!

УДАРАЦ НА ИМПЕРИЈУ: Европској унији и Кини је све више МУКА од АМЕРИЧКЕ ФИНАНСИЈСКЕ НАДМОЋИ

alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
29°
Sat