Wikimedia
Друштво Србија

ДАНАС ЈЕ АРАНЂЕЛОВДАН! Овај светац испуњава највећу жељу ако учините ЈЕДНУ ВАЖНУ ствар током дана!

Српска православна црква и њени верници данас славе велики празник Сабор Светог Архангела Михаила, у народу познатији као Аранђеловдан.

НОВА ДРАМА ДАРКА ЛАЗИЋА: Лекари наложили певачу да хитно ослаби 40 КИЛОГРАМА! Ако не успе имаће озбиљне последице

Архангел Михаило је „вођа небеских војски“ који се увек јављао на местима на којима се јављала и Богородица, тако да представља небеску силу и заштиту на земљи.

По црквеном предању, анђео Михаило је први ступио у борбу са злим духом и то име по црквеном тумачењу означава „оног који је као Бог“. На грчком језику реч „архи“ значи главни, први, а „ангелос“ значи весник, анђео.

(ВИДЕО) Милица Заветница говорила о уједињењу Србије и Црне Горе, па заплакала за микрофоном

На иконама је представљен како у својој десној руци држи копље којим попире Луцифера, а у левој палмову гранчицу. Он се сматра чуварем православне вере и борцем против јереси, а народно веровање казује да он долази и узима људске душе, кад је коме куцнуо час.

Многа су народна веровања ο овом Анђелу. Кажу да он обилази све болеснике и ако стане код ногу – није добро, а ако је код главе – болесник ће оздравити.

ОДБОРНИЦА ЗАВЕТНИКА У НИШУ СЕ ОДРЕКЛА ДНЕВНИЦЕ! ОСТАЛЕ СТРАНКЕ ЋУТЕ

Слави се у јесен, а по народном веровању то је зато што кад су свеци делили улоге, Арханђел Михаило доби јесење и зимско време. Време зиме и зимске тешкоће. Говори се да у ово време Арханђел лута светом обучен у просјака да изгради невернике и помогне невољницима.

(ФОТО) БРИТАНСКИ НОВИНАР БРУТАЛНО РАЗВАЛИО И ЛОНДОН И ШИПТАРЕ: Како Косово да буде примљено у Интерпол када је легло криминала?!

На Аранђеловдан треба ширити добре мисли, а једну једину ствар коју не смете урадити јесте да сиромашне и немоћне терате од себе. То ће анђео, који је стално уз вернике, казнити.

МЕЊАМО ЗАКОН, ИЗВРШИТЕЉИ ВИШЕ НЕЋЕ МОЋИ ДА ДИВЉАЈУ: Помоћница министра правде Јелена Деретић најављује промене у овој области!

На овај дан, предање каже, ваља помоћи сиромашнима и немоћнима, дати им хране и пића, упутити топлу реч. Уколико то не учините, верује се да ће анђео који је стално уз вернике послати страшну казну. Они који испоље најважнију хришћанску врлину на Аранђеловдан, могу очекивати благост овог светитеља који ће се вам испунити и ону највећу жељу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МАКРОН УПУТИО ПИСМО ВУЧИЋУ: Наше братство по оружју нека буде основ за стратешко партнерство Србије и Француске!

Католичка црква мења текст молитве „Оченаш“

(ВИДЕО) НАЈНАПРЕДНИЈИ РУСКИ БОРБЕНИ АВИОНИ ЧУВАЈУ НЕБО ИЗНАД СИРИЈЕ: Сада је откривено зашто их је Москва послала баш у ту земљу

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) СНИМАК КОЈИ ЈЕ ЗАПРЕПАСТИО СРБИЈУ: Самоубица скаче пред точкове градског аутобуса, осим возача сви остали се праве ДА СЕ НИШТА НИЈЕ ДОГОДИЛО

alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
31°
Sun
29°
Mon
27°
Tue
27°
Wed

Истакнуто