Printscreen
Европа Свет

Данас изрицање пресуде генералу Ратку Младићу

Хашки трибунал изрећи ће првостепену пресуду некадашњем команданту Главног штаба Војске Републике Српске Ратку Младићу. Тужилаштво за Младића, оптуженог за геноцид и друге ратне злочине током рата у БиХ, тражи казну доживотног затвора. Његови браниоци сматрају да на суђењу које је трајало четири и по године није доказана Младићева кривица и траже ослобађајућу пресуду.

Судско веће Хашког трибунала које ће изрећи пресуду Ратку Младићу чине председавајући Алфонс Ори и чланови Већа Кристоф Флиге и Баконе Џастис Молото.

СКАНДАЛ! ЈАНКОВИЋ: Србија да докаже да су Дечани и Грачаница српски манастири

Иако се претходних дана спекулисало да ли ће Младић због здравственог стања моћи да присуствује изрицању пресуде, његов адвокат Бранко Лукић рекао је за РТС да ће Младић доћи у Трибунал јер, додаје, жели да присуствује изрицању.

Бранко Лукић додаје да се не зна да ли ће Младић моћи да у континуитету присуствује јер само изрицање пресуде траје више од два сата.

Младић, који је био командант Војске Републике Српске, оптужен је за ратне злочине почињене на територији Босне и Херцеговине током 1992. до 1995. године.

(ВИДЕО/ФОТО) НЕДОНОШЧЕ ЈЕ СТАЛО ЛЕКАРКИ НА ДЛАН: Мајци су рекли да ће бити чудо ако малена преживи, а да видите где је данас!

Хашко тужилаштво је у завршној речи крајем прошле године затражило од судског већа да Младића осуди на доживотни затвор, уз образложење да би краћа казна била „увреда за жртве, живе и мртве и увреда за правду“, док је одбрана тражила ослобађајућу пресуду.

Оптужница Младића терети у две тачке за геноцид, у пет тачака за злочине против човечности – прогони, истребљивање, убиство, депортација и нехумана дела (присилно премештање).

У додатне четири тачке за кршење закона или обичаја ратовања, Младић је оптужен и за убиство, терорисање, противправне нападе на цивиле и узимање талаца.

Младић је све оптужбе негирао.

БЕЖАЛА КРОЗ ПРОЗОР У ДОЊЕМ ВЕШУ: Девојчицу (14) отели и 5 дана дрогирали и силовали! 20 мушкараца се иживљавало над њом!

Суђење Ратку Младићу почело је у мају 2012. године, а окончано је 15. децембра 2016. године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) Рус посетио Србију, пробао ракију, кафане и печење, а у филму је објаснио зашто се наши народи толико воле

Обрадовић тврди да је „миш“ сам ујео Мартиновића

СТРАШНО: Београђанка 15 минута оставила бебу саму, паук јој однео ауто са дететом!

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
28°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat