Фото: youtube.com
Регион

ДАН ОДЛУКЕ! Данас пресуда Капетану Драгану – КЕПА НА СИЛУ ОСУЂУЈУ НА 20 ГОДИНА РОБИЈЕ!?

Жупанијски суд у Сплиту данас ће изрећи првостепену пресуду Драгану Васиљковићу Капетану Драгану, оптуженом за наводне ратне злочине над хрватским војницима и цивилима током 1991. и 1993. године.

Информерови саговорници сматрају да је, упркос недостатку икаквих доказа, нереално очекивати да Кеп данас буде ослобођен, имајући у виду притисак хрватске јавности и медија. Много је извесније, како истичу, да буде осуђен, и то на драконских 20 година робије!

Горан Цветић, бранилац Капетана Драгана, мисли да су веома мале шансе да се његов клијент нађе на слободи.

– Нажалост, због страшних притисака тешко је очекивати да пресуда буде ослобађајућа. Став правничке јавности јесте да мој клијент може добити од пет до осам година затвора. Он никако не може добити више од онога што је одлежао. Међутим, хрватски закон предвиђа да, уколико добије преко пет година, они имају право да га задрже у притвору. Прибојавамо се њиховог тумачења закона… – објашњава Цветић.
Адвокат Бранислав Тапушковић оцењује да Кеп није могао да рачуна на правично суђење, имајући у виду да се налази у Хрватској.

– Претпостављам да ће га осудити на максималну казну затвора од 20 година, упркос његовој доброј одбрани. Спас може тражити у томе што је по затворима провео укупно 15 година и да му се тај боравак урачуна у пресуду. Уколико се примењују европски стандарди, после одлежане две трећине казне, он се ускоро може наћи на слободи – закључује Тапушковић.

Две године га држали незаконито у притвору!Драгана Васиљковића су 2010. године ухапсиле аустралијске власти, а потом га пуне две године незаконито држале у притвору!

– Капетана Драгана су ухапсили 12. маја 2010, а после два дана су га пребацили у ‘болничку сигурну ћелију’ уз објашњење да је деструктиван и да може себи наудити. Међутим, како се види и у медицинским документима, лекари су после посматрања закључили да за тим нема потребе и да је Кеп психички стабилан. И поред тога, наставили су да га противзаконито држе у тамници, без накнадних објашњења – испричао нам је један од адвоката Капетана Драгана.

Драган Палибрк

Очекујем да пресуда буде ослобађајућа, имајући у виду доказе. Све остало је класичан политички исход и процес.

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

„Мигови“ слећу па долази Шојгу

Додик: Мешање Русије вештачки надувано

Си Ђинпинг: Кина ће подржати Интерпол

Стејт департмент: Немамо везе са погибијом руског генерала

 

Оставите коментар