Извор: msp.gov.rs
Политика Србија

Дачић захвалио Суринаму, одлука израз пријатељства

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је министра унутрашњих послова Републике Суринам, Мухамеда Фајзела Нерсалима, коме је пренео дубоку захвалност Србије због одлуке Суринама о повлачењу признања једнострано проглашене независности Косова.

Министар Дачић је истакао да је таква одлука израз пријатељства и да ће несумњиво допринети ближим односима и унапређењу сарадње између Србије и Суринама, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Министар Нерсалим је нагласио да Влада Суринама придаје велики значај принципу немешања у унутрашња питања, првенствено пријатељских држава, као што је Србија.

Указао је да је одлука о повлачењу признања једнострано проглашене независности Косова принципијелна и да је донета након дугих консултација и уз сагласност са председником Суринама.

Сложио се да та одлука представља добру основу за развој билатералне сарадње између Србије и Суринама, посебно у области економије, наводи се у саопштењу.

У том контексту, на састанку су разматрани и иницијални, конкретни облици сарадње, на којима ће се интензивно радити у наредном периоду.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Изгорело возило из пратње Ђукановића, у њему била муниција

Руски милијардер се 5 дана претварао да је бескућник, а онда је почео људима да дели милионе и невероватне поклоне! (ВИДЕО)

Вештачка интелигенција до 2050. преузима већину послова?

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
31°
Sat