© Фото : Министарство спољних послова
Политика Србија

Дачић: Ускоро ће само Приштина и Тирана признавати Косово

Највише ме интересује да, у оквиру ГС УН, разговарам са земљама које су признале једнострано проглашену независност Косова о томе да преиспитају своју одлуку, изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

ВОЂА ШКАЉАРАЦА НАРУЧИО УБИСТВО САЛЕТА МУТАВОГ ЗА 300.000 ЕВРА? Сведок сарадник оптужује Вукотића за 3 ЛИКВИДАЦИЈЕ У БЕОГРАДУ!

„Веома сам задовољан начином на који теку ти разговори“, рекао је Дачић додајући да је представницима појединих земаља рекао да ће, имајући то у виду, ускоро само Приштина и Тирана бити те које признају независност Косова.

Дачић је објаснио да се у оквиру заседања Генералне скупштине УН одржавају три нивоа састанака — један је генерална дебата, разни сусрети на маргинама и бројне конференције итд, а други су састанци билатералног карактера, који се односе се на јачање билатералних веза, преноси Танјуг.

„Трећи ниво је онај који мене највише интересује — разговор са земљама које су признале Косово, о томе да преиспитају ту своју одлуку“, рекао је шеф српске дипломатије.

Потресне речи несрећног оца девојчице коју је убио комби у Нишу: Где год погледам, видим Исидору, отишла је срећна у школу у новим патикицама и није се вратила

Упитан докле су стигли у тим разговорима, Дачић је рекао да „није добро говорити о томе док се те ствари не заврше до краја“.

„Ја никада о томе не говорим, али овде имам списак земаља — ко где седи, где се ко налази, када дискутује… Имамо материјале за сваку од тих земаља, које увек носимо са собом, и имамо мапу свих земаља које су признале и нису признале Косово“, рекао је Дачић.

КОНАЧНО СЕ ЧУЛА И ЊЕГОВА РЕЧ – Стојковић упутио извињење целој Србији: Порука није била политичка, испао сам СМЕШАН

Показујући медијима мапу на којој се види које су земље признале, а које нису признале независност Косова, Дачић је рекао да свако треба да је добије да би знао да Приштина лаже, да тачно има сазнања о томе ко је признао а ко није признао Косово.

Коментаришући присуство приштинске делегације у згради УН, Дачић је рекао да они нису ту, него „по ћошковима, по хоклицама, јер они нису чланови УН и немају исте пропуснице као чланови УН“.

ЗАПАД СЕ МЕША У ИЗБОРЕ У РС: За рушење Додика 32 милиона долара

Како је објаснио, приштинска делегација се пријавила преко Одељења УН за мировне операције и тако добила пропуснице, уз које, међутим, њени чланови не могу да уђу у сале на састанке.

„Они то раде сваке године, то је злоупотреба тог статуса, али џабе им. Мислим да су сви прозрели о чему се ту ради, да сви имају у виду да су направили страшну грешку кад су признали Косово, и да се многи од њих данас кају због тога и размишљају о повлачењу признања“, рекао је Дачић.

,,ГЛАС ЗА ДОДИКА ЈЕ ГЛАС ЗА ОПСТАНАК СРПСКЕ“ – Стаменковски позвао грађане РС да гласају за Додика

Нагласио је, ипак, да не жели да о свему томе говори док се не заврше сви скупови, односно док не прође ова недеља.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НА СНАЗИ ЈЕ ЖУТИ МЕТЕОАЛАРМ: Ведро, али хладно, МРАЗ У ВЕЋЕМ ДЕЛУ ЗЕМЉУ!

Титови дугови Србима још увек стоје над главом: Дуг државе је 1978. био скроман, А ОНДА ЈЕ ПОЧЕО ДА РАСТЕ

ТЕШКА САОБРАЋАЈКА КОД ГРОЦКЕ: Шешељев син био на месту несреће!

rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
31°
Sun