sps.org.rs
Политика Србија

ДАЧИЋ: УЛТИМАТУМ И ПРЕВАРЕ НЕЋЕ ПРОЋИ, време је да се Тачи пробуди из фатаморгане!

Први потпредседник Владе Србије и министра спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је време да се тзв. косовски председник Хашим Тачи пробуди из фатаморгане и поново поручио да Србија никад неће признати једнострано проглашену независност Косова.

Ивица Дачић је у изјави навео да Хашим Тачи „очигледно живи у неком свом сну и паралелном свету“.

 

„Србија никад неће признати једнострано проглашену независност Косова, време је да се Тачи пробуди из фатаморгане, јер само дијалог и компромис може довести до трајног решења. Ултиматуми и преваре неће проћи“, поручио је Дачић, саопштио је МСП.

Хашим Тачи је у интервјуу за Глас Америке на албанском језику, упитан да ли ће инсистирати на томе да Београд призна косовску независност или ће то бити само споразум о нормализацији односа, одговорио:

„Радићемо на пуној нормализацији државних односа и миру наша два народа, је је то у интересу Косова, Србије и региона. Напорно ћемо радити да Косова убрзо постане чланица УН. Али, што се тиче признавања, то ће се догодити у блиској будућности и томе ће одлучити српске институције“.

„Не можемо им наметати временске оквире или њихову агенду у вези с признавањем Косова, али једно је сигурно – да Косово и Србија, које су сада у „статусу кво“, морају да олакшају себи евроатлантску и европску перспективу и да једни другима у томе не отежавамо“, каже Тачи.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ако случајно кажете борац уместо боркиња, чека вас казна од 1,5 милиона динара!

(ВИДЕО) СНИМАК НАПАДА НА ПОЛИЦАЈЦА У НОВОМ ПАЗАРУ! Из чиста мира пуцао с терасе кафића на полицијску патролу!

Досовци бране Зорану Михајловић

 

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
7°
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri
17°
Sat