Printscreen
Свет

Дачић у Вијетнаму: Јачати привредну сарадњу

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић који борави у посети Социјалистичкој Републици Вијетнам у Ханоју је разговарао са замеником председника Владе и министром спољних послова Фам Бин Мином.

Заједнички је констатовано да је веома добре и пријатељске односе две државе неопходно унапредити јачањем привредне сарадње и интензивирањем размена посета на високом и највишем нивоу, саопштило је Министарство спољних послова.

У дужем срдачном и пријатељском разговору министри су утврдили предстојеће активности у циљу проширења билатералне сарадње и међусобне подршке на међународном плану.

Министри Фам Бин Мин и Ивица Дачић су подсетили на вишедеценијско пријатељство и сарадњу два народа и две државе које ове године обележавају и 60 година успостављања дипломатских односа.

Шеф српске дипломатије је свог саговорника веома исцрпно информисао о текућим политичким догађањима у Србији, током реформи, као и о приоритетима спољне политике Србије.

Договорено је и организовање привредног форума у циљу међусобног упознавања привредних и инвестиционих потенцијала две државе, а министар Дачић позвао је свог домаћина да у најскорије време посети Србију.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Захарова: ФБИ може да подвали Русији!

Дикићу одложено суђење због здравственог стања

Вучић са Звиздићем и члановима оба дома ПС БиХ

Оставите коментар