sps.org.rs
Политика Србија

Дачић: СПС поздравља одлуку СНС-а

Лидер СПС-а Ивица Дачић изјавио је да социјалисти поздрављају одлуку СНС-а и Александра Вучића да се одрже београдски, али не и ванредни парламентарни избори, оцењујући да је реч о одлуци која доприноси политичкој стабилности Србије.

(ВИДЕО) НОЋ СЕ ПРЕТВОРИЛА У ДАН: Мистериозна ватрена кугла стигла с неба и експлодирала у Лапонији!

Дачић је подсетио да је став СПС-а увек био да изборе треба одржавати у редовним терминима, јер то омогућава наставак реализације државних и националних циљева.

Истакао је да ће врло брзо бити донета одлука да ли ће социјалисти и ЈС на београдским изборима наступити самостално или са Вучићем, односно са листом СНС.

„То је ствар политичке процене где је бољи коначни производ, да ли више добијамо ако идемо заједно или појединачно, али су наши односи такви да више не постоје неки проблем који су можда постојали раније или можда бојазни да губимо идентитет. Ми делимо државне циљеве али имамо разлике у прграмима“, рекао је Дачић новинарима.

Пре 20 година заборавио где је паркирао аутомобил: Сад је случајно налетео на њега, мислио је да му је украден

Наводећи да због обавеза које има као министар спољних послова не стиже да се бави партијским стварима, Дачић је рекао да ће 10. децембра бити одржана седница Главног одбора на којој ће бити донате одлуке.

„Ако идемо самостално, значи да ћемо имати нашег кандидата за градоначелника, ко ће то бити, треба да разговарамо о томе, да не говоримо унапред“, рекао је Дачић.

Каже да ће до краја године бити дефинисано како ће социјалисти изаћи на изборе, истичући да су београдски избори веома важни, јер су локални избори специфични, а напомиње и да је у престоници много тога урађено.

ИСПЛИВАЛИ ДОКУМЕНТИ ЦИА СА ОЗНАКОМ ВИСОКЕ ТАЈНОСТИ: Ово је велика мистерија Југославије! Од ње су стрепели чак и Американци!

Одговарајући на критике опозиције, Дачић каже да се диви политичком нензању неких који говоре да се Вучић уплашио, да су му рекли са Запада.

„Имате ситуацију да они који се боје избора ко ‘ђаво од крста’, траже изборе, а моле Бога да их не буде, сад они нешто провоцирају Вучића. Ако тако наставе верујем да ће да изазову изборе. Што се мене тиче, за земљу је добро да уђемо у редовне циклусе“, поручио је Дачић.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Америка удара на Русију и гасом, а Србија жртва

Пољска на путу ка референдуму?

(ФОТО/ВИДЕО) НЕ ЗАНИМАЈУ ГА ИГРИЦЕ: Милутин има тек пет година и ради нешто невероватно!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
31°
Sat