Printscreen/RTS
Политика Србија

Дачић: „Северни ток“ може да се гради, а „Јужни ток“ не може

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић оценио је да је Европска унија показала двоструке стандарде пошто је дозволила да се гради гасовод „Северни ток 2“, а није дозволила градњу „Јужног тока“.

САСЛУШАН МАНИЈАК ИЗ ТРАМВАЈА Михаило изведен пред тужилаштво, а његово понашање било је (не)очекивано!

Дачић је на Међународној конференцији о енергетској безбедности Евроазијског простора у Београду казао да Србија жели да сарађује са свима у области енергетике, као и у другим питањима међународне сарадње, и нагласио да Србија нажалост није могла да гради „Јужни ток“, јер тај пројекат није прошао Трећи енергетски пакет ЕУ, а „Северни ток“ јесте.

„За нас је то била најбоља опција, тај пројекат није био на штету других“, рекао је Дачић, додајући да је тај пројекат био у интересу не само региона, већ и ЕУ.

ШАЋИРИ МЕ ПСОВАО НА СРПСКОМ! Марко Гобељић открио шта се заиста дешавало на Енфилду!

Како је рекао, ЕУ је претходно уверавала да је пројекат изводљив и да је договорена реализација.

„Реалност је да је ’Северни ток‘ изузет из Трећег енергетског пакета, а ’Јужни ток‘ није. Цех су платиле Србија и друге земље у региону. Та два пројекта су у суштини слични, а доживели су различиту судбину“, казао је Дачић.

Нагласио је да је исти извор гаса — Русија, и да је само разлика у томе што је „Северни ток 2“ намењен Немачкој, а „Јужни ток“ земљама у региону.

(ФОТО) ЕКОЛОШКА КАТАСТРОФА У СРБИЈИ! Паљење њива УЗЕЛО ДАНАК – уништен РЕТКИ ПРИРОДНИ БИСЕР наше земље!

„Из тога се види да постоје двоструки стандарди у одлучивању, јер оно што је могуће за Немачку и неке друге земље, Србији и земљама у региону није омогућено. Шта је то што је одлучило да се реализује ’Северни ток‘, а да није могуће да се реализује ’Јужни ток‘ — то је политика, то је нечија претпоставка да би Русија кроз гас могла да утиче на политичка збивања у региону Југоисточне Европе, али не и у Немачкој“, рекао је Дачић.

ДЕТАЉИ УЖАСА У НИШКОМ ХОТЕЛУ: Исекао вене на обе руке, собарица га нашла у локви крви

Нагласио је да је то исто као када неко замера Србији што није увела санкције Русији, при чему се пренебрегава чињеница да је робна размена између Србије и Русије опала као последица те политичке кризе у односу на период пре санкција, док је у земљама које су увеле санкције порасла.

„Толико о принципима и двоструким стандардима“, истакао је Дачић.

Специјалци са дугим цевима на линији разграничења са Републиком Српском, у Сарајеву као да се спрема ратно стање

Он је казао да је Србија отворена за све предлоге по питању диверсификације снабдевања гаса, али да је највећи проблем код свих других пројеката то што немају довољно гаса.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЖЕНА У ЦРНОМ СТАЈАЛА ЈЕ ПОРЕД КРЕВЕТА! Чудо у Краљеву на Свету Петку! „Требало је дете да ти страда, ти си га заменила. Иди у цркву и запали свећу!“

ЦЕЦА ЈЕ АРКАНА ЗВАЛА БУЦКО: А тек да чујете какав је надимак он њој дао!

ТЕЖАК ЛАНЧАНИ СУДАР НА АУТО-ПУТУ! Мајка и двоје деце повређени код Арене! Хитно превезени у Ургентни центар!

РОДИТЕЉИ ДАРКА ЛАЗИЋА У КБЦ-У ЗЕМУН! МАЈКА: Он се осећа БОЉЕ!

Sputnik

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
25°
Sun
25°
Mon
27°
Tue
26°
Wed