Дачић (Фото: Јутјуб)
Политика Србија

ДАЧИЋ: Приштина може само да сања чланство у Унеску и Интерполу

Саветник премијера лажне државе Косова Рамуша Харадинаја, Халил Матоши, изјавио је да Приштина ради на испуњавању свих потребних критеријума за придруживање Интерполу и Унеску и да планира да ове године поднесе захтев за пријем у те две организације.

СТРАВИЧАН ЗЛОЧИН КОД ПОЖЕГЕ: Голим рукама задавио жену, па пријавио да је умрла природном смрћу!

– С обзиром на техничке критеријуме који се морају задовољити, а то се односи на чланство у Интерполу, косовска влада је спремна и сигурно ће ове године поднети захтев за пријем. А спремни смо што се тиче Унеска – рекао је Матоши.

Будући да до сада нису имали успеха кад је реч о остваривању чланства у ове две организације, власт у Приштини, чини се, кренула је много раније у темељну припрему. Ипак, то не треба много да нас брине.

(ФОТО) ШОК: Змијско јаје је имало чудну боју, а када је младунче изашло…

Министар спољних послова Ивица Дачић уверава да нема разлога за бригу кад је реч о пријему Косова у Унеско!

– Немају никакве шансе. Много тога смо урадили и тек ћемо урадити. Имају подршку Запада, али и ми радимо – навео је Дачић.

УЈАК ОГОРЧЕН НА СТУДЕНТА КОЈИ ЈЕ ПОДЕЛИО СРБИЈУ: Од уста смо одвајали за њега! Осрамотио је нашу породицу

За Интерпол су, како је рекао Матоши, у Приштини већ спремни што се тиче испуњености техничких критеријума. Ситуација по Србију би могло да отежа то што се Генерална скупштине те организације ове године одржава у Емиратима.

– Прошле године је састанак био у Кини, а Кина нам је наклоњена и доста нам је помогла. Сада ће бити теже, али не очекују се већи проблеми – наводи извор из врха власти.

СВИЊЕ у Србији ЈЕДУ ЉУДЕ, трећи стравичан случај за 15 дана: Несрећном Миодрагу ИЗГРИЗЛЕ лице, шаке и полни орган

Амбасадор Србије у Унеску, Дарко Танасковић, изјавио је да се могло очекивати да се у Приштини креће систематичније и плански у припреме за подношење захтева за чланство у Унеску идуће године.

– Један неуспешан покушај и потом одустајање од подношења захтева у ситуацији у којој су државе Унеска заморене политизацијом организације, свакако је добар разлог да Приштина више на дипломатском плану – каже Танасковић.

ШЕШЕЉ: Има много шпијуна у Влади Србије, а највећи међу њима је …

Он је напоменуо да само подношење захтева треба очекивати тек у наредној години, с обзиром на то како Унеско функционише и да ће тек крајем 2019. године заседати Генерална конференција Унеска која одлучује о захтеву за чланство.

Танасковић је оценио да припреме за подношење захтева, које најављује Приштина, с обзиром на то како сада стоје шансе Косова за пријем у Унеско, нису преурањене.

ПУТИН УПОЗОРИО ТРАМПА ДА СЕ НЕ ИГРА ВАТРОМ: Згазићемо Амере ако створе војску Косова

– Мислим да су те шансе сада мање него што су биле 2015. године, када је захтев Приштине одбијен уз тесан резултат. То потврђују и неки косовски политичари, нарочито из претходне власти, који указују на то да сигнали који стижу из међународне заједнице нису добри и не обећавају много – указао је Танасковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПИСМА ИЗ МАГЛЕ: Како је опозицију у Београду разбио српски инат?

Рaхој не иде на самит, неће да се слика са Тачијем

Москва одговара Вашингтону: Проширићемо и свој „црни списак“

Извор: Блиц

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
24°
Mon
27°
Tue
25°
Wed
19°
Thu