pixabay.com
Друштво Политика Србија

Дачић: Повећање породице мора бити политички циљ иначе ће Србија нестати

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) и први потпредседник Владе Ивица Дачић, изјавио је да повећање породице мора бити политички циљ, јер ће, како је рекао, Србија убити саму себе.

„За два три века Срби ће нестати са карте земаљске ако не повећамо број новорођeне деце”, рекао је Дачић, на Копаонику на изборној Скупштини подмлатка Јединствене Србије.

„Данас нема значајније политике од политике рађања, а то значи да морамо стварати услове за неговање деце, за школовање, за запошљење како би се повећала репродукција. То је приоритет над приоритетима за будућност Србије”, рекао је Дачић.

ХАЈКА ДРУГОСРБИЈАНСКИХ МЕДИЈА ПРОТИВ АРНОА ГУЈОНА СЕ НАСТАВЉА: ,,Вајс“ извређао Француза који помаже Србима на Косову

„Драго ми је да сам данас овде. За младу генерацију се каже да су будућност, а то кажу они који хоће да вас ставе ускрај и ван дневног реда, јер мисле на далеку будућност. Ви тражите да будете садашњост Србије”, рекао је он.

Да одлучујете о Србији, да будете у центру одлучивања. Чврсто узмите судбину у своје руке, поручио је Дачић.

Он је оценио да се млади људи тешко пробијају, тешко се запошљавају. Истиче да је Србија успела последњих година да смањи број незапослених на око 11 одсто и запошљава се висе младих што је нормално, у односу на старије структуре.

Нама је циљ да се стопа незапослених младих људи што више смањује и то ћемо остварити кроз бржи привредни развој, кроз веће инвестиције а оне се најављују у привреди и економији, казао је Дачић.

За инвестиције је важно да Србија буде стабилна, нагласио је он и оценио да је херојско дело сада отворити радно место.

НИКО НЕ ЗНА ГДЕ СУ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ САМОУБИЦЕ ПРАЉКА! Тело злочинца у тајности враћају у Хрватску?!

Радимо да имате радно место и да то буде основа да имате више деце. Да отварање радних места буде ултимативни задатак за све нас и вас, додао је Дачић.

Морамо очувати нашу земљу а то је веома важно пре свега на просторима где се Србија празни: јужна и источна Србија, а није боље ни на северу ни на југу, закључио је Дачић.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Сијарто: Мађарска ће учинити све да убрза приступање Србије

Ирачки војни лекари на обуци у Нишу

Дачић: Бомбардовање Србије је злочин над народом

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon