Министарство спољних послова
Политика Србија

ДАЧИЋ О УПАДУ РОСУ НА ГАЗИВОДЕ: ЕУ се понаша као врховни савет са Тибета – ПА НИЈЕ ТАЧИ НЕКИ ТУРИСТА!

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је упад РОСУ на Газиводе провокација, као и јасно кршење Бриселског споразума на које и даље нема реакције међународне заједнице.

ГЕНЕРАЛ МОЈСИЛОВИЋ нема дилему: ОБАВЕЗНИ ВОЈНИ РОК ЈЕ БУДУЋНОСТ НАШЕ ВОЈСКЕ!

– Не верујем да се у Тачију пробудио туристички дух да обиђе Газиводе, то је провокација, односно континуитет поступака који су се дешавали у претходним месецима, а који руше ионако тешку стечену стабилност на КиМ – рекао је Дачић за Прва тв.

Да се ради о јасном кршењу Бриселског споразума, објашњава Дачић, подсетио је на период потписивања Бриселског споразума када је Кетрин Ештон организовала састанак у НАТО током којег је било договорено да никакве безбедносне снаге Косова не могу да дођу на север Косова док се не испуне два услова.

(ВИДЕО) МОНСТРУМИ НАД МОНСТРУМИМА: Трочлана банда терала девојчицу (3) да гледа док јој пуцају на оца

Каже да је он лично присуствовао том састанку и да је то гарантовао генерални секретар НАТО, а да су састанку присуствовали и председник Србије Алекандар Вучић и председник привремених косовских инститиуција Хашим Тачи.

– Први услов је да буде обавештен КФОР, а други да се о томе обавесте и сагласе председници српских општина – прецизирао је Дачић и додао да за упад РОСУ на Газиводе не зна да ли је КФОР обавештен, јер се са њихове стране само јављају „извињења, пропусти и накнадне реакције“, као и да на то питање јуче нису ни одговорили.

ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ЛИКВИДАЦИЈЕ „КРАЉА ДИЈАМАНАТА“ Михаљевићев тајни састанак у Србији недељу дана пре убиства довео до КРВАВОГ СУКОБА?

– С друге стране ЕУ се није ни трудила да учествује у решавању овог проблема, као што је председник Вучић рекао да није могао да их добије. Само знам да српске опстине нису обавештене о доласку РОСУ, нити је неко од њих тражио сагласност – подвукао је Дачић.

Истакао је да се ЕУ „огласила као неки врховни савет са Тибета“ и говорила о томе да све стране буду мирне.

Данас прохладно, али ево када нам стижу ТОПЛИЈИ ДАНИ!

– Ја ништа ни не очекујем од ЕУ, ја сам то Вучићу 100 пута рекао, да не треба рачунати на то да ће се они трудити да буду објективни, не само ЕУ, него цела међународна заједница – истакао је шеф српске дипломатије.

Према његовим речима, ситуација се доста променила јер сада сви у свету схватају да је приштинска страна онај део који стално прави проблеме али, истиче, и даље нема негативних реакција и нема притиска на ту страну да се придржава договора.

(ВИДЕО) КРУНИЋКИН МОРБИДАН И МОНСТРУОЗАН КОМЕНТАР ЋЕ ВАС СЛЕДИТИ! „Шта ме мрачите са Дукијем, па шта ако је умро“!

– То је иритирајуће – закључио је Дачић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МАКЕДОНИЈА ГЛАСА! Почео референдум о НАТО и промени имена државе!

КОСОВСКА ПОЛИЦИЈА СЕ НЕ ОГЛАШАВА! После инцидента с упадом РОСУ и Тачија, нова узбуна на северу Косова!

ТАЧИ ПРОВОЦИРА – ХВАЛА СРБИМА ШТО СУ МЕ ПОЧАСТИЛИ КАФОМ ДОК САМ ОБИЛАЗИО ПРИРОДНЕ ЛЕПОТЕ КОСОВА

Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
28°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu