sps.org.rs
Политика Србија

Дачић: Низ земаља преиспитује одлуку о признању Косова

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић каже да очекује да се настави процес повлачења признања Косова од стране бројних земаља.

(ВИДЕО) КАД ЈЕ МАЈКА ЗАСПАЛА, ДАЛА САМ МУ НОЖ И ПОКРИЛА УШИ: Језива исповест девојчице која је годинама живела као биљка

Ивица Дачић је, на маргинама седнице министарског савета земаља Франкофоније у Паризу, разговарао са представницима земаља које нису признале једнострано проглашену независност КиМ и са којима су учвршћени ти ставови, али и са представницима других земаља које су спремне да преиспитају своје ставове.

Бакир спрема Бошњаке на рат

„Разговарао сам са министрима низа земаља које нису признале Косово и од њих сам добио уверавања да ће остати при свом ставу. Разговарао сам и са министрима земаља које преиспитују своје ставове везано за одлуке њихових администрација које су раније признале Косово, али те информације ћемо сачувати за наше потребе да бисмо онемогућили да друга страна ради у контрасмеру“, рекао је Дачић.

Српски посланици обавестили Русе: НАТО врши невиђени притисак на Београд

Према његовим речима, ситуација се променила у корист Србије.

„Постоји велики број земаља, нарочито после онога што се дешава у Каталонији која иде путем Косова, односно једностраних аката, и многи увиђају да Косово не може бити суи генерис, односно случај за себе, већ да то постаје један преседан на који се сада сви позивају, што може угрозити територијални интегритет низа земаља широм света“, рекао је Дачић и додао да ће и наредних месеци наставити контакте на ту тему.

Девојчицу (14) силовали два пута за вече, у два одвојена напада!

Навео је и да је Међународна организација Франкофоније за Србију веома важна, јер су њени састанци прилика за билатералне сусрете и учвршћивање међународне спољнополитичке позиције Србије.

„У том смислу сам искористио овај министарски савет да разговарам са својим колегама министрима о темама које су за нас значајне, а најзначајнија је свакако тема Косова“, рекао је Дачић.

(ВИДЕО) Прича ове Црногорке је хит на интернету, 8 милиона прегледа за 18 сати: Како ју је пас спасио од пљачкаша

Како је рекао, следеће године биће одржан самит Франкофоније у Јерменији, а очекује се да ће на њему бити расправљано о пуноправном чланству Србије у тој организацији.

(ФОТО) Младић убијен у сачекуши је шурак Дарка Миличића: Живео је брзо и раскошно, доказ је његов Фејсбук профил

Међународна организација Франкофоније окупља 80 земаља – сталних и придружених чланица, а Србија у њој има статус посматрача.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СТУДЕНТИ ИЗ СРБИЈЕ НАПАДНУТИ У МОСТАРУ: Двадесет маскираних особа ПРЕСРЕЛО ИХ НА ПАРТИЗАНСКОМ ГРОБЉУ!

Јосиповић: Србија неће моћи да постане чланица ЕУ ако не призна независност Косова!

„Гардијан“: ЕУ троши милион на борбу против „дезинформација Москве“

(ВИДЕО) СРБИМА ЗА ПОНОС: Чајковски је најлепшу композицију направио у славу наше војске, а имао је диван разлог

Извор: Танјуг

 

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
28°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri