sps.org.rs
Политика Србија

ДАЧИЋ: Хрвати су чинили највећа зла на Балкану

Људи из Хрватске су последњи на свету који би смели да причају о злоделима на Балкану, каже шеф српске дипломатије и први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић.

Он је овим речима одговорио помоћнику министра хрватских бранитеља Стјепану Сучићу, који је изјавио да „све зло у региону долази из Београда“.

Први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић за „Ало!” оштро осуђујуе изјаве Шучића и каже:

– То што они говоре је највећа глупост. Подсетићу да је из Хрватске протерано 250.000 Срба. Kолико је само јама напуњено у НДХ током Другог светског рата људским лешевима? Kоме смета ћирилица и табле на том писму? Kо, с друге стране, качи табле са усташким покличом „за дом спремни”? Па људи из Хрватске су последњи који би смели да причају о злу на Балкану и да некога прозивају – каже Дачић за наш лист.

Шеф српске дипломатије поздравља одлуку Вељка Одаловића, генералног секретара у Министарству спољнх послова Србије и председника Kомисије за нестала лица, да напусти конференцију у Загребу после, како каже, „дивљачких напада на државу”.

– Поздрављам одлуку Одаловића да напусти скуп на којем се вређала Србија. Ми никога не вређамо, али и не дамо на себе – завршава Дачић.

Подсетимо, генерални секретар у Министарству спољнх послова Србије Вељко Одаловић напустио је конференцију о несталима у Загребу након што је у уводном излагању помоћник министра хрватских бранитеља Стјепан Сучић изрекао низ увреда на рачун Србије и бивше ЈНА и рекао да све зло у региону долази из Београда.

Kонференција на тему „Процес ексхумација и идентификација посмртних остатака лица несталих на подручју Хрватске” сазвана је с циљем убрзања процеса тражења несталих особа.

У току уводног излагања Сучић, помоћник министра хрватских бранитеља, уместо извештаја који није био примерен теми изрекао је бројне увреде на рачун Србије и њених органа.

Он је, између осталог, рекао да је над Хрватском извршена великосрпска агресија и да је тада бивша ЈНА окупирала хрватске територије и, како је рекао, извршила бројне тешке злочине.

Србија неће више бити понижавана

О инциденту у Хрватској када је генерални секретар Министарства спољних послова Србије Вељко Одаловић напустио скуп о несталима у Загребу након увреда изнесених на рачун Србије огласио се и председник Србије Александар Вучић и рекао да подржава ту одлуку и оценио да је требало оштрије реаговати.

Он је нагласио да би многи желели да виде Србију слабу, малу и понижену, али да то неће дочекати, те додао да га интересује како ће на ове инциденте на Kосову и у Хрватској реаговати странци.

 

Извор: Ало

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Амерички сенатор Вучићу: Не дајте статус Руском центру

КИМУ СЕ ОСЛАДИЛО! Свет у паници, а севернокорејски лидер тражи ЈОШ РАКЕТНИХ ПРОБА!

(ВИДЕО) НАЈНОВИЈЕ ЧУДО ИЗ РУСИЈЕ! Овај КАЛАШЊИКОВ не пуца – ОН РАЗБИЈА ДЕМОНСТРАЦИЈЕ!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun