Фото: Танјуг
Политика Србија

Дачић: Бомбардовање Србије је злочин над народом

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић оценио је да треба судити онима који су 1999. године наредили и извели бомбардовање Србије, јер су починили злочин над народом Србије.

Бомбардовање Србије је, према речима Дачића, извршено на основу лажне вести о наводном масакру у Рачку. „Зато они и Хавијар Солана треба да одговарају за злочин“, рекао је Дачић на Копаонику обраћајући се члановима Изборне скупштине подмлатка Јединствене Србије.

„То су ратни злочинци, то памтите и преносите поколењима, ја се не бојим то рећи у Вашингтону, ја сам министар иностраних послова Србије и моје је да браним интересе Србије“, поручио је Дачић.

НИКО НЕ ЗНА ГДЕ СУ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ САМОУБИЦЕ ПРАЉКА! Тело злочинца у тајности враћају у Хрватску?!

Истакао је да данас није лако бранити Србију јер, како је рекао, имамо јаке противнике.

„Ми се не боримо против Приштине, која жели да нам отме Косово и Метохију, ми се боримо против других, моћнијих напада и сила које су учествовале у растурању СФРЈ“, рекао је Дачић.

Он је присутне позвао да, како је рекао, не наседају на приче које се могу чути у Београду, да је Србија растурила бившу СФРЈ, те да постоји нека српска агресија.

„Ви сте млади људи и не знате можда нешто од новије историје, али је у Хрватској пре 1990. године било 380.000 Срба, данас их има само 160.000, док је у Сарајеву живело више од 150.000 Срба, а данас их има мање од десет хиљада“, рекао је Дачић и додао да је у Приштини од 40.000 Срба, колико их је некада тамо живело, данас остало свега неколико стотина.

НАЈОПАСНИЈИ НАУМ ЗА ЦЕПАЊЕ СРПСКЕ: Америчка војна база у Брчком

„Па где је то онда Србија извршила етничко чишћење и геноцид?“, запитао је Дачић и додао да је „управо над Србима извршено етничко чишћење и геноцид и зато морамо да наставимо да ширимо истину о нашем народу, нашој држави“.

Указао је да је и борба за разбијање СФРЈ била заснована на лажима, а „ми нисмо били оспособљени да се боримо са монструозним лажима“.

Подсетио је да је разбијање Југославије кренуло једностраним акцијама отцепљења Словеније и Хрватске, проглашењем независности БиХ против воље Срба који су били конститутивни народ БиХ.

Прецизирао је да је рат у БиХ почео убиством српских сватова на Башчаршији и додао да никада није утврђено, на пример, како је дошло до експлозије на Маркалама у Сарајеву, после које су уведене санкције Србији.

„Ни дан-данас немамо о томе ниједан званични документ да су гранату на Маркале испалили Срби. Страни званичници тврде да су то урадили Муслимани“, закључио је Дачић.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ХАЈКА ДРУГОСРБИЈАНСКИХ МЕДИЈА ПРОТИВ АРНОА ГУЈОНА СЕ НАСТАВЉА: ,,Вајс“ извређао Француза који помаже Србима на Косову

Умало туча судије и играча у НБА лиги!

Столтенберг: Поштујемо то што Србија не жели у НАТО

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
27°
Fri
30°
Sat
31°
Sun
31°
Mon