sps.org.rs
Политика Србија

Дачић: Штитили смо наше интересе и – тачка!

Нa гласању у Генералној скупштини Уједињених нација штитили смо свој суверенитет и због односа са Руском федерацијом нисмо могли да поступимо другачије - поручио је за "Новости" шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

(ВИДЕО) РУСКИ НАУЧНИЦИ ВУЧИЋУ У МОСКВИ ПРИКАЗАЛИ НЕШТО НЕВЕРОВАТНО: Пред његовим очима ставили пса у цев пуну течности, ево шта се догодило!

На гласању у Генералној скупштини Уједињених нација штитили смо свој суверенитет и због односа са Руском федерацијом нисмо могли да поступимо другачије.

То је за „Новости“, из Москве, поручио први потредседник владе и шеф српске дипломатије Ивица Дачић, коментаришући поступак наших представника на Истриверу који су били притив усвајања резолуције којом се осуђују „кршење људских права на Криму“ и „привремена окупација“ полуострва од стране Русије.

КУПИЛА САМ АУТО ОД ЈЕДВА УШТЕЂЕНИХ ПАРА, А НА ШАЛТЕРУ ШОК! Уместо да ми преда таблице, службеница ми је рекла ужасну ствар

– Подсећам вас да су Американци недавно у Савету безбедности УН остали усмаљени током изјашњавања о Јерусалиму. Али, рекли су да штите свој суверенитет. Тако смо и ми на гласању штитили своје интересе. И тачка! – категоричан је Дачић.

У резолуцији УН коју је поднела Украјина, Русија се позива да испуни 12 препорука како би се „хитно ставила тачка на сва кршења људских права становника Крима“.

У ЧЕТВРТАК ЈЕ НАЈМРАЧНИЈИ ДАН У ГОДИНИ: Овај феномен се није десио 350 година и најбоље је да не излазите из куће

За усвајање документа гласало је 70 држава, против је било 26, а 76 уздржаних. Међу онима који су подржали документ била је већина европских држава и САД.

Против су, осим Србије, биле Русија, Кина, Индија, Јерменија, Северна Кореја, Белорусија, Куба, Иран… Многе државе Блиског истока и Северне Африке, као и Латинске Америке биле су уздржане.

БАЦАЛИ СУ МУ СИНА НА ПОД, ПРЕД ЋЕРКОМ СЕ СКИДАЛИ ГОЛИ, НАПАЛИ ИХ СЕКИРОМ И ПРЕТИЛИ ХИТЛЕРОМ: Језив напад на породицу из Београда!

Званични Кијев сматра да подршка украјинском става показује да питање Крима није завршено и да је међународна заједница послала јасан сигнал Москви.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) Најконтроверзнији Колиндин потез: Шпијуна који је штитио ратне злочинце поставила је за новог безбедносног саветника?

Декларација о сарадњи за модернизацију привреда Србије и Русије

Вучић: Разговарали смо и о Центру у Нишу

(ВИДЕО) ЗАПЛЕНА НА ГРАНИЦИ СРБИЈЕ И МАЂАРСКЕ: Албанац превозио пола тоне марихуане

Извор: novosti.rs

 

Оставите коментар