Pixabay
Свет

ДА ЛИ У ВАМА ЧУЧИ ПРОГРАМЕР? Научите да кодирате на свом мобилном, бесплатно, за пет минута дневно

Од пре извесног времена, на „Google Play“ продавници се појавила апликација „Grasshopper“, која за циљ има да научи апсолутног почетника да програмира у „JavaScript“ програмском језику.

ХОЋЕ ДА СТУДИРАЈУ У СРБИЈИ, АЛИ НЕЋЕ СРПСКИ ЈЕЗИК! Срамотна одлука Суда против Правног факултета у Новом Саду!

„Grasshopper“ (скакавац) апликација би требало да што једноставније и забавније, научи особу без предзнања, како да кодира у „JavaScript“-у кроз велик број мини-игара. Циљ целог пројекта је да се приближи кодирање што већем броју људи, с обзиром да знање поменутог програмског језика, постаје све траженије. Наравно, ко већ имај одређено предзнање, неће научити много новог, али ови други ће имати одличан почетак.

НЕ ВОЛЕ СВИ МАЖИЋА: ДА ЈЕ СРБИН, НЕ БИ МИ ДАО ЦРВЕНИ!

Апликација се заснива на кориштењу „JavaScript“-а, те, иако га многи критикују да није „прави код”, најбитније је да он пружа основно разумевање програмерске логике. Поред тога, једноставан је, а користи се на разним платформама укључујући „Android и iOS“.

ЕКСКЛУЗИВНО – ХАОС У ЦГ: Батине, оружје, масовна куповина, могућ прекид гласања и УЛИЦА!

Апликација кориснику нуди мале задатке и слагалице кроз које је могуће проћи за неколико минута. „Grasshopper“ одлично мотивише корисника слично као у гејмингу, само што уместо броја побијених непријатеља, откључава концепте, „JavaScripr key“-еве. Чак подсећа и када је потребно да се вратите учењу, како бисте редовно обнављали научено.

(ФОТО) Испливали детаљи окршаја Аркана и Љубе Земунца!

Кодирање се учи само у ‘“JavaScript“-у, пошто је чињеница да га користи преко 70 одсто професионалних девелопера. Пошто је један од најједноставнијих, тако је најједноставније објаснити фундаменталне концепте програмирања, који су исти за скоро све програмске језике.

ПРЕОКРЕТ: ЈУТКА НИЈЕ НАСИЛНИК, НЕГО ЖРТВА ТАЈКУНА КОЈИ ЈЕ ПОКУШАО ДА ГА УЦЕНИ!

Апликација ради на уређајима са „Android 5.0“ и новијим, а и на „Apple“ iOS, потпуно је бесплатна, па уколико сте заинтересовани, можете је одмах преузети.

ЈЕЗИВЕ НАЈАВЕ МИРОСЛАВА ЛАЗАНСКОГ: Ево где ће избити велики рат и шта чека Европу!

ОТКРИВАМО ПАКЛЕНИ ПЛАН АМЕРА – ДС улази у Владу да подржи предају Косова?!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОПАСНОСТ ПРЕТИ СРБИЈИ Поново се појавио птичји грип, у комшилуку убијају животиње

ЕКСКЛУЗИВНО: ДФ НЕЋЕ ПОТПИСАТИ ЗАПИСНИКЕ, БЕЧИЋУ ПРЕБИЛИ ОДБОРНИКА, А ОН ЗОВЕ НА ГЛАСАЊЕ!

ОПАСНОСТ СВЕ ВЕЋА Вулкан на Хавајима избације смесу која нарушава здравље становништву

Сноуден: Трамп никога не воли више од Путина

Извор:  alo.rs

Оставите коментар