Бомбардовање (Фото: Јутјуб)
Србија

ЧУВЕНИ СРПСКИ ОНКОЛОГ ДР ЧИКАРИЋ ИЗНЕО ЈЕЗИВЕ ПОДАТКЕ: Чак 18.000 Срба умрло од рака ЗБОГ НАТО БОМБИ!

Због осиромашеног уранијума из НАТО бомби од рака оболело 30.000 људи у Србији. Италијани чији су војници умирали на Косову даће нам истраживања која то доказују

ПОНИЖЕЊЕ СРБИЈЕ И СРПСКИХ ЖРТАВА! Заветници реаговали на скандалозну фотографију Брнабићке и Харадинаја!

Близу 18.000 људи умрло је у Србији од рака који је директно изазвао осиромашени уранијум из НАТО бомби, док је још 30.000 оболело од карцинома због тога, тврди за Информер наш познати онколог проф. др Слободан Чикарић.

Он каже да би ова његова теза ускоро могла да буде и потврђена када нам Италијани током следеће недеље доставе доказе да су њихових 348 војника који су били на Косову оболели и умрли од рака баш због НАТО бомби (погледајте оквир).

Темељна истраживања

Чикарић је за наш лист истакао да ће докази до којих су дошли италијански стручњаци бити једна од кључних карика за подизање оптужнице против НАТО и додаје да би, по његовој процени, овај војни савез требало да нам исплати одштету која се мери милијардама долара.

ЛАЗАНСКИ: Путин има оружје о којем Американци могу само да сањају

 

-Према темељним истраживањима која сам спровео, због директног утицаја осиромашеног уранијума из НАТО бомби у Србији је од карцинома оболело 30.000 људи, а умрло је близу 18.000. Ову тезу ће потврдити и додатно ојачати то што ћемо добити истраживања италијанске комисије и доказе о повезаности НАТО бомбардовања и оболевања њихових војника од карцинома. Тај извештај ће, уз све оне ствари до којих сам дошао заједно са тимом наших стручњака, представљати кључан доказ за тужбу против НАТО пакта. Према процени коју сам направио на основу сличних тужби и пресуда које су доношене широм света, НАТО пакт би зато што је угрозио здравље 10 милиона људи у Србији и околним земљама морао да плати одштету у десетинама милијарди долара – објашњава Чикарић.

Нишки адвокат Срђан Алексић, који спрема тужбу против НАТО пакта, открио је за Информер да ће резултати истраживања италијанских стручњака бити један од главних доказа у судским споровима који ће се водити против сваке земље појединачно.

– У Италији је од 3.000 војника који су после 1999. године били на Косову од рака умрло њих 348. Већина ових случајева се завршила на суду, а у шест је суд већ доказао директну везу између оболевања војника и њиховог излагања осиромашеном уранијуму из бомби бачених на Србију. Додељене одштете нису занемарљиве, па су родитељи преминулог војника Алесандра Мелисе добили 233.776 евра одштете, а његовом брату и сестри је додељено по 58.440 евра због претрпљеног душевног бола. Још 43 оваква судска поступка су у току. Ми нећемо пристати на мање одштете од оних које су Италијани исплатили својим војницима јер ми нисмо грађани другог реда. А уз то, у нашем случају су у питању невини цивили – јасан је Алексић.

(ФОТО) МИГРАНТИ СМИСЛИЛИ НОВИ НАЧИН ИЛЕГАЛНОГ ПРЕЛАСКА ГРАНИЦЕ: Цариници тврде да овако нешто никад нису видели

Исти аршини

Он додаје да ће за српске жртве тражити исте аршине као и за преминуле италијанске војнике.

– Ако је суд у Италији пресудио да држава Италија, иначе чланица НАТО пакта, плати одштету својим војницима који су због осиромашеног уранијума на Косову оболели и умрли од карцинома, онда не постоји ниједан разлог да не досуди плаћање одштете и за сваког грађанина наше земље који је оболео због тих радиоактивних материја. То ће бити кључна теза са којом ћемо поткрепити тужбу – истиче Алексић.

Проучићемо извештај Италијана

Делегација Србије на челу са председником Скупштинског одбора за здравље и породицу Дарком Лакетићем путује у Италију, где ће се 6. и 7. марта састати са председником Комисије Парламента за истрагу о осиромашеном уранијуму Ђан Пјером Скануом, од кога ће добити резултате најновијих истраживања њихових стручњака о повезаности НАТО бомбардовања и оболевања од карцинома. У случају да закључци из овог извештаја подрже тезу наших стручњака, они ће бити главни доказ у тужби против НАТО пакта, која је у припреми.

Двојица држављана Албаније ухапшена са 62 килограма марихуане

– Идем да преузмем резултате истраживања италијанске комисије и тек када видим и добро проучим тај извештај моћи ћемо да знамо да ли ће нам и колико значити за тужбу против НАТО. Оно што је добро и што иде нама у прилог јесте да су Италијани већ покренули интензивну причу у свом и европском парламенту о томе шта се догодило њиховим војницима – открио нам је Дарко Лакетић.


РЕКЛАМА
МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Они су нас избацили из сале, а ми ћемо њих збацити са власти!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ЦИКЛОН БОМБА ПРЕТИ АМЕРИЦИ: Због велике опасности наложена ХИТНА ЕВАКУАЦИЈА СТАНОВНИШТВА!

Пуцњава на Универзитету у Америци: Убије две особе, нападач у бекству

Због дроге ухапшено 26 особа, 14 држављани Србије, Србин вођа ове криминалне групе

(ВИДЕО) НИШТА ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ИСТО: Руски експерти упозорили Србе о мрежном рату који Америка води против нас

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
22°
Wed
21°
Thu
20°
Fri
23°
Sat