Друштво Србија

ЧУВЕНА РИСКА ДАНАС БИ НАПУНИЛА 92 ГОДИНЕ: Имала је тежак живот, отац ју је напустио, а овај тренутак је био пресудан за њену судбину!

На данашњи дан 1926. године у Крушевцу је рођена једна од најпопуларнијих југословенских глумица Радмила Савићевић, жена која је без сумње обележила филмску уметност на овим просторима.

Живела је од почетка живота тешко. Као мала је остала без оца који је напустио њену мајку са децом.

„Крштена сам после седам година јер нису хтели да ме приме у школу док нисам била крштена. То је био услов за то време. То је било страшно. Мог млађег брата и мене тата није хтео да крсти, тада нисмо разумели зашто, ваљда из неких својих уверења. Мој отац је чак због тога морао да оде и да остави моју мајку са троје деце без игде ичега. Али мајке су увек мајке изборе се до краја. Ми смо имали једно лепо, сиромашно детињство. Оно је било топло, људски“, присетила се ова глумица давне 1992. године.

БИЋЕШ МОЈА ИЛ’ БОЖИЈА, РЕКАО ПА УБИО: Мој је, али ми га није жао! Очајна мајка младића који је избо девојку у свлачионици

Но, у недостатку новца, иако је то желела, није могла да упише гимназију. Била је вредан ђак, али материјалне могућности су одређивале даљу будућност. Зато је завршила Женску занатску школу. Ипак, њена душа је желела да иде неким другим путем. Преломни моменат је било „окопавање кукуруза“. Тешко се живело, а да би преживела тај посао је био следећи којег би требало да се лати. Тог тренутка је схватила да мора нешто да промени.

Није желела да окопава кукуруз већ је смогла снаге и покренула културно друштво.

„Одмах сам организовала културно друштво, па тако нисам окопавала кукуруз. Акција је трајала месец дана. Организовала сам омладинско позоришта, Ђуза, Чкаља, мој човек (Божа Савићевић). То омладинско позориштве, прерастало у градско позориште“, рекла је тада Рада Савићевић.

БРИТАНЦИ СПРЕМАЈУ НАПАД НА СРБИЈУ И СРПСКУ: Чак 600 припадника формације САС, тек пристигле из Сирије, чека сигнал за акцију!

Мужа Божидара је упознала на Корзоу у Крушевцу и много су се волели. Он је чак због ње променио и професију. Радио је као зубни техничар, али под Радмилиним утицајем је отишао у глуму. Био је уметник за пример, а Рада му је често приређивала и љубоморне сцене.

ОТКРИВЕНО ЗАШТО ЈЕ ИЗБИЛА МАСОВНА ТУЧА КОД НИША: Радиле секире због отете младе! ПРЕСРЕЛИ ЈЕ НА УЛИЦИ ПА СТРПАЛИ У КОЛА, А ОНДА…

Награде и признања, бројне улоге- само су део онога што је показало да је њен живот био одређен за ову уметност. Популарна Риска је умрла у новембру 2001. године, а њен супруг у јануару 2003.

РЕКЛАМА
ЗАВЕТНИЦИ: Становници Калуђерице су од Града добијали само намете и дажбине!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Борба за нафтна поља: Циљ Вашингтона — одузимање сиријских богатстава

(ВИДЕО) ШОК! АМЕРИЧКИ ШПИЈУН ЗАБОРАВИО ПОВЕРЉИВА ДОКУМЕНТА У АВИОНУ: Уместо да уништи тајну, ОТКРИО ЈЕЗИВУ СЛАБОСТ АМЕРИКЕ!

Заев: Македонија жели решење, али…

Извор: Блиц/Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri