MUP Srbije
Србија Хроника

ЧУВАЈТЕ СЕ ПРЕВАРЕ! Ова лажна новчаница по први пут је стигла у Србију, ево како се препознаје!

Међу 3.854 новчанице које су фалсификоване током прошле године, откривена и једна кинеска у Нишу.

РАСПАД ПРОЗАПАДНЕ ОПОЗИЦИЈЕ! Ђилас позвао на бојкот парламента, Живковић му скресао: Није то за оне који пред Вучићем лако клекну!

Међу 1.225 комада фалсификованих страних новчаница, колико је током прошле године откривено у Србији, налази се, први пут, и једна кинеска. Новчаница од сто лажних јуана појавила се у Нишу. Како је „Новостима“ потврђено у Народној банци Србије, ово је први случај откривања фалсификата кинеског јуана у нашој земљи.

– Фалсификат је констатован Извештајем о експертизи новца који је израђен 5. октобра 2018. Захтев за експертизу новчанице у апоену од 100 кинеских јуана поднело је физичко лице преко Министарства унутрашњих послова у Нишу – истичу у Народној банци Србије.

ПУТИНОВО ОРУЖЈЕ! НЕЋЕ УБИТИ НИКОГ, АЛИ ЋЕ УНИШТИТИ САД! Амери од овог немају одбрану, А НЕ МОГУ НИ ДА ЈЕ НАПРАВЕ!

Познато је да се у нашој земљи фалсификатори најчешће „баве“ динаром, евром и америчким доларом. Ређе се откривају фалсификати немачке марке, британске фунте, швајцарског франка, аустралијског долара и конвертибилне босанске марке.

– Веома ретко констатовали смо и фалсификате руске рубље и мађарске форинте – прецизирају у НБС.

Немачка марка се, годинама уназад, редовно налази на листи откривених фалсификата у Србији, иако од 2002. године није званично средство плаћања. Међутим, НБС је и даље котира на званичној курсној листи, заједно са још 10 неважећих европских валута (француски франак, грчка драхма, италијанска лира…) и то због потребе вођења књиговодствених евиденција у банкама.

ИДУ У БРИСЕЛ ДА БЛАТЕ СРБИЈУ! Ђилас и Јеремић на трибини са најжешћим србомрсцима!

И док у централној банци Немачке марка може слободно да се замени за евро, у нашој земљи само две банке мењају некадашњу немачку валуту, и то за динаре. Управо се на банкарским шалтерима и открива лажни новац.

– Фалсификати су откривени, у апоенима од 100 и 200 немачких марака, у Београду, Сјеници и Шапцу укупне вредности 600 немачких марака. Мисли се на номиналну вредност јер фалсификати новца иначе немају вредност и одузимају се од лица код којих се затекну, без надокнаде – објашњавају у НБС.

У Београду је у три случаја откривена новчаница од 100 немачких марака у банци приликом пријема новчанице од клијента банке на шалтеру, новчаница од 100 немачких марака је откривена и у Сјеници, такође у банци приликом обраде новца, док је новчаница од 200 немачких марака откривена у Шапцу, у банци приликом пријема новчанице од клијента банке на шалтеру, показују подаци НБС.

СКАНДАЛОЗНЕ ИЗЈАВЕ МИРОЉУБА ПЕТРОВИЋА! Бог је услишио молитве и убио учеснике Великог брата!

Домаћа валута

Три пута више лажних динара је откривено током 2018. године, у односу на страни новац: 3.854 фалсификата домаће валуте, наспрам 1.225 „туђих“ новчаница, међу којима је чак 1.096 лажних евра. Следи 109 комада лажних долара, док се под групом „остало“ налазе преостале фалсификоване новчанице шест валута: швајцарског франка (три комада), немачке марке (пет комада), британске фунте (шест комада), аустралијског долара (три комада), конвертибилне босанске марке (два комада) и кинеског јуана (један комад).

МЛАДИЋ ПРОНАЂЕН МРТАВ У ШИБЉУ! Ужас у селу Лештане код Београда!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПРИЈАТЕЉ УБИЈЕНОГ МИЛЕУСНИЋА КРОЗ СУЗЕ: Милош је волео живот, имао велике планове, а МОНСТРУМ ГА ЈЕ УБИО ИЗ ХИРА!

(ВИДЕО) ОГЛАС КОЈИ ЈЕ УЗНЕМИРИО ЦРНУ ГОРУ: Мистериозни власник продаје 100.000 квадрата ПРЕЛЕПЕ ОБАЛЕ, а купац у пакету добија и аустроугарску ТВРЂАВУ!

МАКЕДОНЦИ УЗВРАЋАЈУ УДАРАЦ! Шиптари и Американци су им отели државу, али борба још није готова, окупљају се око ОТПИСАНИХ, ово је план!

(ВИДЕО) ХОРОР! ДЕВОЈЧИЦАМА ПЕГЛАЈУ ГРУДИ ВРЕЛИМ КАМЕЊЕМ: Језиви ритуал шири се Великом Британијом, децу сакате, а полиција немоћна!

„БАБЕ ЖЕЛЕ ДА ИЗГЛЕДАЈУ КАО ДЕВОЈЧИЦЕ“ Глумица осудила силиконске лепотице, па их назвала КАРИКАТУРАМА! Србија бруји о њеној изјави!

Извор: Novosti; D.K.

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
28°
Thu
29°
Fri
29°
Sat
24°
Sun