Православље Србија

(ФОТО) ЧУДО У КОНАКУ МАНАСТИРА СВЕТОГ ИЛИЈЕ КОД ВЛАДИЧИНОГ ХАНА: Све изгорело, само лица ових светаца остала су НЕТАКНУТА!

На полуизгорелим иконама, пронађеним након пожара у конаку манастира Светог пророка Илије у Кацапуну код Владичиног Хана, остали су нетакнути ликови Исуса Христа, Светог Јована Крститеља и Светог апостола Петра.

(ВИДЕО) БАЦИЛИ ГА НА ЗЕМЉУ И ШУТИРАЛИ У ГЛАВУ: Грађани брутално напали градоначелника Солуна (75)

У манастиру Светог пророка Илије у Кацапуну код Владичиног Хана у току су радови на рашчишћавању након пожара који је у недељу 13. маја захватио манастирски конак. Приликом гашења пожара, припадници ватрогасне јединице су у поткровљу пронашли остатке три иконе на којима су остали сачувани само ликови Господа Исуса Христа, Светог Јована Крститеља и Светог апостола Петра.

(ВИДЕО) ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ ЧОВЕКА КОЈИ ЈЕ УМРО 3 ПУТА: Видео сам мртвог оца и нерођену браћу…

Иконе које су "преживеле" пожар

Posted by Манастир Светог пророка Илије из ХIII века у Кацапуну on Tuesday, 15 May 2018

Ватрена стихија је уништила кров манастирског конака, а брзом реакцијом ватрогасно-спасилачке бригаде пожар је локализован на првом спрату. Узрок тога још увек није познат, а прве процене говоре да је материјална штета огромна.

Први пут након рата научници АНАЛИЗИРАЛИ ХИТЕЛРОВУ ЛОБАЊУ и дошли до закључка који ОБЈАШЊАВА СВЕ ТЕОРИЈЕ

Манастир Светог пророка Илије је посетио епископ врањски Пахомије и благословио почетак радова на рашчишћавању. У акцију рашчишћавања укључило се свештенство из Владичиног Хана, верујући народ села Кацапуна, Лепенице. Ову светињу је обишао и председник општине Владичин Хан, Горан Младеновић, који је обећао свесрдну подршку и помоћ, како личну, тако и општине.

(ФОТО) НАЈЈЕЗИВИЈИ ТРЕНУТАК КРАЉЕВСКОГ ВЕНЧАЊА: Свет бруји о овом призору!

Posted by Ivica Arizanovic on Wednesday, 16 May 2018

Манастир Светог Пророка Илије у Кацапуну једна је од најстаријих светиња на југу Србије и датира из 13. века. Изградња конака за смештај монаштва и гостију почела је 2003. године, уз помоћ Владе Републике Србије и верника.

ЈУГОСЛОВЕНСКА ХОРОР ПРИЧА: Била је најлепша жена у крају, а онда је починила ЗЛОЧИН толико страшан да је ЗГРОЗИО И УБИЦЕ

Епископ Пахомије и представници општине Владичин Хан у обиласку конака.

Епархија врањска позвала је све вернике добре воље да помогну обнову конака у овој светињи која представља споменик културе и духовности од изузетног значаја и на својој интернет страници објавила како се то може учинити.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ЕРДОГАН У САРАЈЕВУ: Немамо никакву скривену намеру према БиХ, осим…

МИЛО КАО ТРАМП: Црна Гора диже зид према Албанији?

СТРАВИЧАН КРАЈ: Ево шта би се догодило са телом да сте у свемиру БЕЗ ОДЕЛА!

(ВИДЕО) АПОКАЛИПСА НА ЗЕМЉИ СЕ УПРАВО ДОГАЂА: Рајско острво прогутала огњена ватра!

Немачки медији: Путин је господар светске политичке сцене

Извор: Новости/Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri