Фото: В. Даниловић
Друштво Србија

Цуцић: У школама широм Србије 400 деце миграната

Комесар за избеглице Владимир Цуцић рекао је данас да су деца мигранти укључена у систем образовања у Србији и да је њих 400 кренуло у школе широм Србије.

Цуцић је у Дневнику РТС-а рекао да су деца мигранти углавном добро примљена.

„Ако вас неко заплаши да ће доћи дете које није прегледано, и ви ћете да се уплашите. Када су људи видели да су то најпедатнија деца и да нема места бризи, и они су променили своје мишљење. Тако да су деца кренула у школу, додуше са мањим бројем него што смо оцекивали. У школу је кренуло 400 деце, а имамо их тренутно у Србији око 600“, објашњава комесар за избеглице.

Према његовим речима, деца мигранти су углавном свуда добро примљена.

„Имамо проблем у Сомбору због мени несхватљиве нетолератности. Али смо тамо решили проблем тако што деца похадају наставу у оквиру нашег центра у Сомбору. Деца код нас у центру раде домаце задатке, ми смо им продужени боравак“, наводи Цуцић.

Он истиче да је Министарство просвете урадило добар посао.

„Колеге из Министарства су сјајно урадиле посао. Све оно што је обавезно за нашу децу, када је рец о образовању, обавезно је и за децу миграната“, навео је комесар за избеглице.

Према његовим речима, у Србији се тренутно налази око 4.200 миграната. Он каже да су миграције ушле у обичајене токове, али да пратимо понашање суседних земаља.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Америка лансирала обавештајни сателит

Бизарно: Британски параолимпијци себи намерно сакатили удове ради медаља и новца

Понос Русије: Запловио највећи нуклеарни ледоломац на свету (ВИДЕО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
2°
18°
Sat
18°
Sun
17°
Mon
10°
Tue