Србија

ЦРВЕНИ МЕТЕОАЛАРМ ПРОГЛАШЕН У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ! Ако не морате, НЕ ИЗЛАЗИТЕ ИЗ КУЋА ОД 10 ДО 18 САТИ!

На територији целе Србије је на снази црвени метеоаларм и упозорење Републичког хидрометеоролошког завода на веома високе температуре које ће ићи и преко 40 степени.

Од данас па до краја недеље у целој Србији је проглашен црвени метеоаларм, јер ће у свим регионима бити места са температуром од 38 степени и више, речено је агенцији Бета у РХМЗ.

Pixabay

До 9. августа се, према прогнози РХМЗ-а, очекују температуре до 39 степени, а за викенд и 41, уз веома висок индекс УВ зрачења – од осам до 10.

Црвени метеоаларм значи да се могу очекивати опасне временске појаве, таквог интензитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња.

На територији Баната, Београда, Шумадије, Поморавља, Источне, Југоистичне Србије и Косова прогнозирана је екстремна, односно највиша вредност индекса опасности од појаве шумских пожара.

То значи да пожар може букнути од искре, а ширење је врло брзо. Контрола пожара је изванредно тешка а за његову контролу се морају уложити сва расположива средства, наведено је на сајту РХМЗ-а.

Протеклих дана су избила два пожара – код Мионице, који је локализован и стављен под контролу, и код Неготина, на чијем се гашењу ради.

Пожар код Неготина је захватио 150 хектара траве и ниског растиња и у његовом гашењу учествује и војни хеликоптер.

У Хитној помоћи апелују на грађане да не излазе из кућа од 10 до 18 сати.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СВИ МУШКАРЦИ ЋЕ ИЋИ НА ВОЈНУ ОБУКУ! Министар Вулин објаснио зашто…

Нови пожар у Србији, руски хеликоптер креће у акцију (ВИДЕО)

РАМБО ПРЕДСЕДНИК: лидер ове земље пуца, баца ножеве и то није све! (ВИДЕО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
28°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat