Аналитика

ЦРНОГОРСКОЈ ОПОЗИЦИЈИ ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО ЈУНАШТВА – ЕВО И ЗАШТО….

Јавиле се мудре главе и храбра срца, иста она којима је сто метара до бирачког да кажу шта мисле о тридесетогодишњој тиранији представљало превелику препреку, да објасне где је то опозиција тактички оманула.

ШОК НА ББЦ: Британски адмирал – АСАД НИЈЕ КРИВ, ПОЛИТИЧАРИ МЕ ТЕРАЛИ ДА БОМБАРДУЈЕМ СРБЕ!

Обашка што тај сценарио неодољиво подсећа на ону Ђинђићеву метафору о труту који критикује пчеле радилице да и нису дале баш све од себе, немогуће је, а не поставити објективно питање: не какав опозиционар, већ какав човек треба да будеш да дрвљем и камењем засипаш политичку формацију која се (како год) бори, док јој је пола лидера у затвору политичком одлуком, а пола на путу ка истом?

Шешељ се огласио након скандала са хрватском заставом и ево шта каже

Ако би се, ипак та чињеница занемарила, а изборни потоп, јер се он не може другачије окарактерисати (и, да, трећина изашлих није ни успех ни алиби, а само је даљи промашај користити их у том контексту), ипак анализирао, онда се мора приметити да ДФ није промашио изгледне шансе или гол противника, како му се пребацује, него читав фудбал, па и читаву утакмицу или првенство.

ПРИШТИНА РУШИ ПРЕГОВОРЕ: Готово је, сад морамо у завршну фазу!

Пре свега, познато је да у ћудљивој природи, постоји само неколико доследности од којих се не одступа у било којим приликама: Сунце излази на истоку, годишња доба се смењују, Халејева комета пролази на сваких 76 година, а Мило краде сваке изборе, посебно оне на којима је он кандидат. Питање је, постаје ли се, учешћем на тим изборима, храбри опонент или заправо немушти саучесник, а чему бити ово друго, ако ти то није првобитна намера?

ОПАСАН СЦЕНАРИО: Креће најјачи удар на Српску цркву у Црној Гори

Даље, ако си и већ учесник те утакмице, онда је, ваљда, логично да на противника, посебно у датим и описаним околностима, јурнеш са најбољих 11, а не да дозволиш да ти формацију кроје оне који би радо опалили по коју и ка заједничком голу, они који не би да се претерано озноје док поред њих протрчавају несметано противничка крила или коначно они који твој дрес носе само док им се не понуди противнички?

(ФОТО) МИСТЕРИОЗНА СМРТ СРПКИЊЕ (24) У АМЕРИЦИ: Пронашли је без свести поред пута, умрла у болници, али нико не зна узрок!

Управо је ту највећа грешка ДФ-а: јер се унапред знало да, мимо званичне пароле, заједно не можемо (јер заједно нисмо), а могло се, ето например, уместо како и с ким можемо, знати (и знало се) с чим морамо – па би од онога који клечи пред мањинама, лепше на челу дошао онај Милан Спушки који поносно стоји пред силом. Куд пукло да пукло! Потпуно апсурдно, ДФ-у је на овим изборима, у црногорском јинг-јанг тумачењу, недостајало јунаштва: они су чојство демонстрирали као никада до сада, заштитвши и под своје („заједничке“) скуте примајући „амбасада“ (грађанску) опозицију, али истовремно ни на који начин нису заштитили себе и грађане Црне Горе од исте те „савезничке“ булументе.

(ВИДЕО) ЛАЗУКИЋ ТВРДИ ДА ЈЕ ЖРТВА НАТАШИНОГ ПР: Ово је све платформа за неки нови новац, за неког новог Луку, за неку нову песму… ЈА САМ СВОЈЕ ОТПЕВАО! ЉУБАВ СЕ ПРОДАЛА ЗБОГ НОВЦА

Није проблем што су Дритан, Алекса и екипа, зашто то отворено не рећи, издали: проблем је што се знало да ће то урадити и што су у тој издаји добили и подршку и алиби. Ако смо већ почели фудбалским метафорама, онда је ред да истима и завршимо: Ливерпул је 2003. године са Улијеом на клупи био ужасно разочарење у Премијер лиги, на папиру јак тим, заузео је очајну позицију, а у Европи ништа није урадио и Коп је већ падао у депресију. А, онда је дошао Бенитез и отписане, са променом система, 2004. године довео до трофеја у купу УЕФА, а 2005. у оном чувеном финалу и на кров фудбалске Европе. Следе нови изазови.

(ФОТО) ФОТОГРАФИЈЕ ДОКАЗ БРУТАЛНОСТИ Наташа на лицу има ПОДЛИВЕ, МОДРИЦЕ И ПОСЕКОТИНЕ

На ДФ-у је одлука хоће ли бити компромисни Улије или срчани Бенитез. Хоће ли их водити „савети стручњака“ или хук „Копа“, а „Коп“ слободних грађана Црне Горе, имам их част знати, гласнији је и срчанији од легендарног Енфилда. На крају крајева, у овом прљавом рингу, ДФ би морао представљати борца – а, борац не тактизира и не игра на бодове. Игра да нокаутира. Ако ту лекцију опет савладају, онда је овај пораз велика победа. Ако пак наставе да држе удаве и питоне око врата, убеђени да су им то пријатељи, онда знамо куда Црна Гора иде сигурним кораком. И за то неће бити крив онај који диктира ритам, већ они који га прате. Свесно или несвесно. Па, макар и из чојства.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Симоњанова: Изем ти немачки суверенитет

Инжењер уместо генерала: Куба добија новог председника Мигела Дијас Канела

Трамп: Нове санкције Русији „када их заслужи“

аутор: Томо Ловрековић

Извор: govorisrbija.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon