Printscreen
Блиски исток Свет

Црногорци гину и падају у ропство

На ратишту у Сирији заробљена трoјица држављана Црне горе, бораца у редовима ИД. Најмање 120 "светих ратника" долази са територије западног Балкана.

У последњој офанзиви званичне војске Сирије у Деир Ез Зору, који је пуне три година био под влашћу Исламске државе, која је у њему починила страшне злочине, заробљена су три држављанина Црне Горе – Дино А. из Подгорице и браћа из Бара, Ферид и Аднан О., сви борци ИД.

И Немци су му се дивили: Херојска смрт заборављеног српског јунака који је пред стрељачким водом урадио невероватну ствар да би се борио до самог краја

Како се незванично сазнаје, ову тројку је заробила такозвана сиријска опозиција, која нема никаквих контаката са Асадовим јединицама.

Верује се да би међу заробљенима у последњим борбама у којима је ИД потучена до ногу могло бити још држављана Црне Горе, јер најмање 120 „светих ратника“ долази управо са територије западног Балкана.

Последња вест о страдању црногорских држављана шамар је онима који су недавно Црногорце у редовима исламских терориста пребројавили на прсте једне руке, мада је њихов број увек био близу 30. Додуше, то је редовно демантовано из Исламске заједнице, која се на тај начин желела „опрати“ због активног учешћа некадашњег главног имама у Бару Адема Мустафића у редовима Исламске државе. Он се борио у снагама „калифата“, за чије идеале је и погинуо.

(ВИДЕО) ЈЕЗИВИ СНИМАК ТРАГЕДИЈЕ У РУСИЈИ: У урушавању зграде страдала и беба

Мустафић је, пре него што је отишао у Сирију, својим идејама тровао омладину из Бара, од којих су неки пошли на ратишта у Сирији и Ираку, одакле су, попут Дамира Слаковића, преко „Фејсбука“ претили својим суграђанима. Слаковић је погинуо у Сирији, где није успело да стигне неколико његових суграђана, који су ухапшени у Турској.

Црногорски државни органи имена грађана Црне Горе који су се борили у Сирији, али засад нико поуздано не зна где су они сада и да ли су уопште живи. Њихови ментори, који су их врбовали у центрима у Рожајама и Улцињу, сада се не оглашавају.

СМРТ У СИРИЈИ

(ВИДЕО) БРУКА И СРАМОТА НА ПРЕДСТАВИ АУДИЦИЈА: Београђани дошли да се забаве, а Емир им сервирао скраћени говор из Сребренице!

Први држављанин Црне Горе који је погинуо у редовима ИД у Сирији био је Адис Салиховић из Рожаја, који је страдао 15. маја 2013. године приликом напада на затвор, из ког је требало да ослободи заробљене саборце. Борио се под именом Ебу Мердија. Као искусан борац, водио је акцију у којој је страдао са Елдаром Кундаковићем из Новог Пазара, који је ратовао под псеудонимом Ебу Бера.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Једна Африканка постала је права шумадијска снајка: Неколико ствари посебно цени у Србији, а ево и како се снашла у селу крај Младеновца

Јовановић: ОЕБС неће доћи, то је речено Јанковићу, Јеремићу…

Камере забележиле напад на Ненадовића (ВИДЕО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
31°
Sat