РТРС
Регион

Црнадак: БиХ неће ни разматрати одлуку о признању Косова

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак поручио је да БиХ не само да неће признати косовску независност, већ је неће ни разматрати до краја мандата актуелног Савета министара БиХ.

Игор Црнадак је за Фену рекао да позив тзв. косовског премијера Рамуша Харадинаја Сарајеву да призна косовску независност неће имати никаквог ефекта и оценио да је то „промашена изјава“.

Шеф дипломатије је изнео тврдњу да БиХ не само да неће донети одлуку о признању Косова, већ је неће ни разматрати до краја мандата актуелног Савета министара БиХ.

ПОПУНИТЕ НАШУ ПРЕДИЗБОРНУ АНКЕТУ КЛИКОМ ОВДЕ

„У БиХ нема признања Косова не због става Бошњака и Хрвата, већ управо због става представника Републике Српске и оних из странака које чине власт на нивоу БиХ и оних који су опозиција на нивоу БиХ, а на власти су у РС. У вези с овим питањем сви су јединствени и нема никаквих изгледа да се та ситуација промени“, нагласио је Црнадак.

Додао је да у БиХ постоји сагласност да треба покушати поједностављење визног режима, протока људи и робе, а посебно за пословне људе – да би се обављало више економских активности.

„Генерално, треба покушати поједностављење доста ствари којим би се олакшао живот ‘обичних’ људи и свакодневно функционисање. Међутим, у смислу промене става БиХ везано за признање Косова, сигурно неће бити речи“, закључио је Црнадак.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Стеафновић: Огроман дипломатски напор да се спречи улазак Косова у Интерпол

ЗАКЛАЛИ КУРДЕ: Џихадисти објавили фотографије – хорор у Сирији! (ФОТО 18+)

ЧЕДА ОШТРО: Вучића су створили Тадићева глупост и Томини комплекси!

Руси и Кинези помажу Србима у тужби против НАТО-а

(ВИДЕО) МАСОВНА ТУЧА ПОСЛАНИКА: Парламент Уганде!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon
28°
Tue