Printscreen
Политика Србија

„Црна листа“ Приштине: На Косово не могу Дачић, Вулин, Стефановић…

Пре него што су увођењем драконских дажбина фактички забранили улазак производа из Србије на територију Космета, приштинске власти су 1. новембра донеле одлуку да се највишим функционерима из Београда не дозволи пролаз преко административних прелаза, ако би дошли на Косово и Метохију, пишу „Новости“.

Вучић: Одлука којом је уједињено српство с обе стране Саве и Дунава

Према сазнањима листа, списак непожељних особа достављен је свим полицијским пунктовима на прелазима, уз напомену да одмах буду ухапшене ако дођу на неки од административних прелаза.

На списку у који су „Новости“ имале увид су српски функционери, почев од премијерке Ане Брнабић, преко министара у Влади, до судија Уставног и Врховног касационог суда.

ПРЕМИНУО БИВШИ ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ

На овој „црној листи“ су министар спољних послова Ивица Дачић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар трговине Расим Љајић, министарка грађевине Зорана Михајловић и министар одбране Александар Вулин.

Како наводе „Новости“ непожељни представници из Скупштине су председница Маја Гојковић и потпредседници Верољуб Арсић, Владимир Маринковић, Ђорђе Милићевић, Вјерица Радета и Гордана Чомић, 14 судија Уставног суда на челу са председницом Весном Илић Прелић, четири судије Врховног касационог суда и његов председник Драгомир Милојевић, као и више државних секретара, помоћника министара, итд.

ИМА ГА САМО СРБИЈА! МИНЕРАЛ ПРЕД КОЈИМ НАУЧНИЦИ ПАДАЈУ СА СТОЛИЦЕ: Свет у рату за српски криптонит!

Како лист напомиње, овим потезом, после ЦЕФТА споразума, Приштина је прекршила и договор из Брисела који се односи на званичне посете и који се примењује од 2014. године.

По њему је за планирану посету неког званичника из Београда потребно само обавестити Приштину. Према утврђеној процедури, то обавештење се шаље официру за везу и ако се не добије никакав одговор, сматра се да је посета одобрена. У зависности у коју су групу сврстани функционери, долазак мора да се најави најмање 48 или 72 часа унапред.

ШИПТАРИ НАСТАВЉАЈУ СА СКАНДАЛИМА! Приштински суд донео СРАМНУ ОДЛУКУ о ухапшеним Србима!

„Новости“ наводе и да је серија несувислих мера Приштине као и „млаке“ и „про форма“ осуде из Европске уније довела дијалог са Београдом у ћорсокак и да је велико питање може ли се он наставити у Бриселу у формату у коме се и досад водио, чак и да косовске власти пониште своје одлуке.

Лист пише и да ће даље деловање у све компликованијој ситуацији српски државни врх координирати са Русијом и Кином.

Директор ЗЦ Косовска Митровица: Резерве лекова у болницама и апотекама су све мање, грађанима севера КиМ УГРОЖЕНО ПРАВО НА ЖИВОТ И ЛЕЧЕЊЕ!

„С обзиром на то да је списак непожељних ’посетилаца‘ КиМ сачињен пре одлуке у Интерполу да не прими тзв. Косово у своје редове, то иде у прилог тврдњама да и накнадно наметнуте таксе немају много везе са исходом тог гласања, већ да се руководство у Приштини води другим мотивима“, наводи се у тексту.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ОВО ЈЕ НАЈВЕЋИ ЦИПРАСОВ ПРОБЛЕМ: Разлаз са Грчком православном црквом би могао скупо да га кошта

(ВИДЕО) АМЕРИКА 8 ЗЕМАЉА ГУРА У МИНИ НАТО: Уместо смиривања, ова идеја може да запали ЧИТАВ РЕГИОН

Русија би одавно решила спор са Јапаном да нема САД

„ЧУО СЕ ВРИСАК, А ЗАТИМ ТУП УДАРАЦ У БЕТОН“ Комшије описале детаље хорора у Лесковцу! Отац бебе се држи за главу, јеца, вришти и не може да дође себи

Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
27°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
31°
Sun