http://podgorica.mfa.gov.rs/cir/
Регион

Црна Гора тражи приступ Амбасади Србије у Подгорици

Министарство спољних послова Црне Горе позвало је данас амбасадора Србије Зорана Бингулца и уручило му ноту са захтевом да Амбасада Србије омогући приступ и улазак надлежним органима Црне Горе у просторије Амбасаде, саопштено је из тог ресора.

ПОДЛИ ШИПТАРСКИ ПЛАН! Одборници у јужној Косовској Митровици подносе захтев за отимање српског дела града!

Бранка Милић је једна од оптужених у случају покушаја терористичког напада на дан парламентарних избора, 16. октобра 2015, а која је пре неколико дана напустила суђење и склонила се у Амбасаду Србије у Подгорици.

Наводи се да је ноту Бингулцу уручио државни секретар у Министарству спољних послова амбасадор Зоран Јанковић, као и да је то у складу са Бечком конвенцијом о дипломатским односима.

ОВО ЈЕ ОТАЦ МОНСТРУМ КОЈИ ЈЕ УБИО БЕБУ У ЗЕМУНУ! Мушкарац коме нико не зна право име пресудио својој ћеркици од 5 месеци!

„Приступ и улазак надлежних органа Црне Горе у просторије Амбасаде Србије у Подгорици затражен је у складу са националном потерницом расписаном за оптуженом Бранком Милић по наредби Вишег суда у Подгорици“, наводи се у саопштењу.

Јанковић је, додаје се, затражио што бржи одговор Србије и подвукао да ће Министарство и други надлежни органи и даље поступати у складу са међународним правом, правним поретком Црне Горе и дипломатском праксом у циљу омогућавања несметаног вођења судског поступка.

ТАЧИ У САД ДОБИО КРИЛА: Нема споразума без реципрочног признавања Косова и Србије!

„Бингулац је истакао да цени дипломатски приступ Црне Горе поводом овог случаја, те да ће Амбасада Србије уручена документа промптно процесирати надлежним органима Републике Србије и да ће повратно информисати Министарство спољних послова чим добије званичан одговор“, стоји у саопштењу.

Кијев саопштио зашто је послао ратне бродове у Керчки мореуз

ТЗВ. КОСОВСКА ПОЛИЦИЈА ЗАВИРУЈЕ У СВАКИ СРПСКИ ГЕПЕК: У Липљану заплењени млечни производи из Србије

СРБИ У ЦРНОЈ ГОРИ ОГОРЧЕНИ! И ТУ БРУКУ СМО ДОЖИВЕЛИ: Црногорски кукавац брани Космет од Срба! Е, који ли је тај кукавац који на бесраман начин улази у историју…

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУЧИЋ: Помињу Русе сваку пут када нападну Србију, што је онда Тачи јурио Путина

СРБИ СА КиМ стигли у Председништво на састанак са Вучићем!

(ВИДЕО) ЖИРИНОВСКИ ОТКРИВА! РАТ ЈЕ НЕИЗБЕЖАН! Украјина активирала паклени план БАРБАРОСА 2 – НАПАД НА РУСИЈУ! Сценарио исти као за БОМБАРДОВАЊЕ СРБИЈЕ!

ПРИШТИНА УБИЛА ПРЕГОВОРЕ О РЕШАВАЊУ ПИТАЊА КИМ: Бриселски дијалог је мртав, споразум више не важи

МИСТЕРИОЗНА БОЛЕСТ ПОНОВО НАПАДА ДИПЛОМАТЕ НА КУБИ: Број оболелих се попео на 13, нико не зна шта је узрок

Спутњик

Оставите коментар