Фото: Профимедиа
Регион

ЦРНА ГОРА НЕ ИСКЉУЧУЈЕ РАТ У РЕГИОНУ: Обелодањен предлог стратегије националне безбедности

Црна Гора има специфично место и значајну улогу у стабилности региона, каже се у Предлогу стратегије националне безбедности и оцењује да је опасност од директне војне претње Црној Гори значајно смањена, али се не може искључити.

Наводи се да безбедоносну ситуацију у Црној Гори треба посматрати и у регионалном контексту, јер припада и балканском и медитеранском поднебљу.

ВЕЛИКА АНКЕТА о статусу Косова и Метохије

„Део је региона који је у претходном периоду претрпио динамичне промене и грађански рат. Имајући у виду историјско насљеђе и позитивне трендове након обнављања независности, Црна Гора има специфично мјесто и значајну улогу у стабилности региона“, каже се у Владином документу.

МИНИСТАР БЕЗБЕДНОСТИ БиХ ОГРЕЗАО У КРИМИНАЛ: Драган Мектић продаје оружје и муницију, а са овом државом блиско сарађује

Истиче се да Црна Гора дели стратешки приступ изазовима, ризицима и претњама по националну безбедност који су дефинисани стратешким документима НАТО-а.

РУСИЈА И КИНА УЛАЗЕ У КОСОВСКУ ПРИЧУ! Десничари преузимају ЕУ, мењају се правила игре!

Оцјењује се да је спектар изазова, ризика и претњи широк. „Регион је још оптерећен догађајима из прошлости и нерешеним проблемима, што може проузроковати дестабилизацију на појединим подручјима“.

ОСВЕТА БЕОГРАДСКИХ ТАКСИСТА! Жена је свако јутро улазила у ТАКСИ са 5.000 динара тврдећи да нема СИТНО, а онда су се сви УДРУЖИЛИ против ње – више јој овако нешто неће пасти НА ПАМЕТ

„Као последица смањења војних ефектива у региону, интеграција земаља у НАТО и ЕУ и развијања политике повјерења, сарадње и партнерства, опасност од директне војне претње Црној Гори је значајно смањена, али се не може искључити“, каже се у предложеној стратегији.

СРАМОТА ЦРНЕ ГОРЕ! МАЈКА САРЕ ВИДАК САЗНАЛА СА КИМ ЈЕ У ЋЕЛИЈИ: Страхујем за своју ћерку! Сутра се одлучује да ли ће је пустити из црногорског затвора!

Наводи се да су промене на геостратешком плану утицале да Западни Балкан поново постане зона јаког интересовања одређених међународних актера, чији је примарни циљ спречевање даљег европског и евроатланстког пута појединих држава региона.

Оцењује се да, с обзиром на географски положај, на безбедност Црне Горе могу негативно утицати кризе у непосредном окружењу, али и оне у удаљеним регионима, као што су Источна Европа, Блиски Исток и Северна Африка, као и регионима Црног и Каспијског мора и Кавказа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) ОН ЈЕ МОЈ МУЖ, А НЕ ТАТА: Девојка (25) се удала за 34 године старијег професора, открила какав је у кревету, а онда се суочила са његовом породицом…

СКАНДАЛ: Прослава Клинтоновог рођендана у Приштини – ПОСЛАЋЕ МУ И АЛБАНСКУ НОШЊУ СА БЕЛОМ КАПОМ

ИСТРАЖИВАО СЛУЧАЈЕВЕ НЕСТАЛИХ БЕБА, ПА ДОБИО ПОЛИЦИЈСКУ ЗАШТИТУ: Павловић открио да је у крађу деце умешан бивши ДБ! И сад му стално прете смрћу!

ДОДИК ОТКРИВА СЛЕДЕЋИ ПОТЕЗ БАЊАЛУКЕ: Српска ће тражити независну комисију о Сребреници

Немачка позива на стварање савеза без Америке

Да ли је Хрватска управо рекла ЛАКУ НОЋ ЗДРАВОМ РАЗУМУ?

(ВИДЕО) ШОК на Новом Београду: ПАУК ОДНЕО БИЦИКЛ!

Да ли ће Кина вратити Америку у 1941. годину?

БИЗАРНЕ ЖЕЉЕ СРПСКИХ ТРУДНИЦА: Хоћу царски рез, да родим као елита! И темпирајте ми порођај, да дете има овај хороскопски знак!

Руска војска добија најбоље — ловце Су-57

Kurir.rs/Vijesti.me

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
29°
Tue
30°
Wed
31°
Thu
26°
Fri