Pixabay
Регион

ЦРНА ГОРА ДОБИЛА ПРВИ ИСЛАМСКИ РАДИО: За сада се чује само у Подгорици, а ево шта значи његово име

У Црној Гори званично је почео са емитовањем програма први исламски радио Фатих, који су покренули Исламска заједница у Црној Гори и медреса Мехмет Фатих.

ОВО СУ ТРИ НОВЕ МЕРЕ ПРИШТИНЕ ПРЕМА БЕОГРАДУ

За сада, радио може да се слуша само на територији Подгорице, а планира се да се до половине 2019. године поставе пријемници у свим градовима где живе муслимани у Црној Гори.

(ФОТО) ЂИЛАСУ, БОШКУ И ЈЕРЕМИЋУ СТИЖЕ ПОДРШКА ИЗ ПРИШТИНЕ! Шиптарски медији подржали опозицију у Србији, па измислили лажну вест!

„Мисија радија јесте да представи ислам у светлу средњег пута, онога што ислам у суштини јесте, као једна мирољубива религија, која поштује човека и светост човечјег живота и његовог дигнитета“, рекао је директор радија Енис Бурџовић.

КО ШТИТИ ОВОГ ЧОВЕКА? ДА ЛИ СУ ПОЛИТИЧАРИ ИЗНАД ЗАКОНА?! Бошко Обрадовић наредио пребијање бивше шефице Двери, а још није саслушан!

Говорећи о имену радија, он каже да су се за име Фатих одлучили из два разлога.

ДЕЧАК ГЛИСТА ХАРА ЛЕСКОВЦЕМ И НЕЗАУСТАВЉИВ ЈЕ! Украо кола, покосио девојку (21) и побегао! УХАПШЕН ЈЕ ЗБОГ ПОКУШАЈА СИЛОВАЊА, а до 13-е године имао 136 кривичних дела!

„За име Фатих одлучили смо се јер радио делује под окриљем медресе Мехмет Фатих. Такође, ’фатих‘ у неком језичком значењу представља отвореност. Прва сура у Курану се зове Фатиха, она која отвара Божју реч. Ми се надамо да ц́е се кроз мисију радија ’Фатих‘, кроз његову улогу и слушаност, отворити многа поља разумевања“, истиче директор радија.

ВОЗАЧИ, ОД СУТРА СЕ ОВО НЕЋЕ ТОЛЕРИСАТИ! Полиција креће у велику акцију контроле, пљуштаће казне!

Он још каже да је радио емитује експериментални програм, али да се вец́ сада могу чути тематска предавања сопствене продукције.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУЧИЋ: Брине безгранично „лудило“ Приштине које нико не обуздава!

Језива исповест српске певачице о хероину: Савладало ме, рекли су да је почетак кризе, а онда…

(ВИДЕО) РАЗВЕЗАЛЕ СРПСКО КОЛО У СРЕД КИНЕ! Мисице из Србије и Црне Горе се не стиде свог порекла: Ево зашто о њима БРУЈИ ЦЕО СВЕТ!

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ!) БРУТАЛНО! Халовеј после 454 удараца одбранио титулу УФЦ шампиона: Ортега је био врећа за ударање која је издржала до 5 рунде

Курир/Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
16°
Tue
14°
Wed
14°
Thu
16°
Fri