Pixabay
Занимљивости

ЦРКВА ХЕВИ МЕТАЛА И СВЕМИРСКИХ ЉУДИ! Ово су најбизарније религије на свету!

Осим што је познат као солидан глумац, име Тома Круза у задњих се неколико година ипак највише повезује с религијом под именом сајентологија.

(ВИДЕО) ЈОВАНА ЈОКСИМОВИЋ СЕ РАСПЛАКАЛА УЖИВО У ЈУТАРЊЕМ: Није могла да заустави сузе, па напустила емисију, а ви ћете се ЦЕПАТИ од смеха кад чујете зашто

Глумац је постао други човек Сајентолошке цркве, која је у једном тренутку преузела потпуну контролу над његовим приватним, али и професионалним животом.

Он је, с друге стране, цркви послужио као изврсна реклама преко које ће стећи још већи број поклоника. Међутим, осим сајентологије постоје још чудније и бизарније религије.

Марадонина црква или Марадонизам

Иако је својим талентом, креативношћу и енергијом заслужио своје место на пиједесталу најбољих фудбалера света, Диего Армандо Марадона далеко је од божанства. Међутим, тако не мисли екипа која је 30. октобра 1998.године, на његов 38. рођендан, основала Марадонину цркву. Она данас, говори се, броји преко сто хиљада чланова из 60 земаља широм света.

Уколико се питате шта бисте морали да урадите да постанете члан, одговор је врло једноставан – припадници ове цркве године броје од 1960., године Марадониног рођења. Такође, они често користе скраћеницу Д10С као једно од Марадониних имена. Овај знак чине број Марадониног дреса 10 и реч Диос (бог). Једна од заповести које се придржавају су: „Нека Диего буде име све твоје деце“ и „“Шири вести о Марадониним чудима“.

(ВИДЕО) ОВО ЈЕ БОМБАШ (24) ИЗ ТЕКСАСА: Терорисао цео град 2 недеље, а комшије га описују као финог дечка

Црква Еда Вуда или „Вудизам“

Неки људи верују да је њихов спаситељ Исус, други верују у Мухамеда, трећи у Буду, док је некима помогао некад славни фудбалер Марадона. Међутим, постоје и они који своје спасење виде кроз клањање америчком редитељу Еду Вуду. Иако он сам није имао никакве божанске претензије, није могао ништа против бројних следбеника који су веровали да ће им његови филмови помоћи у откривању формуле за срећан и позитиван живот. Један од најважнијих ритуала „Wоодиста“ јесте облачење у супротни пол, јер је и сам Вуд у своје филмове често укључивао трансвестите.

Црква летећег шпагети чудовишта

Свакако, једну од најбизарнијих религија на свету познату и као пастафаријанизам зачео је Боби Хендерсон. Након одлуке државног одбора за образовање у Канзасу да се у јавним школама предаје креационизам као алтернатива еволуцији, Хендерсон је у отвореном писму које им је послао одлучио да уведе концепт веровања у натприродно биће и творца света који наликује великим шпагетама с месним куглицама, пише Б92.

Такође, тражио је да се пастафаријанство предаје у школама као једна од теорија креационизма. Нека од веровања ове сатиричне религије су да се пакао састоји од устајалог пива, а све су стриптизете у њему заражене неком од полно преносивих болести.

ЗИМА СЕ НЕ ШАЛИ! Снег у целој Србији, а тек је почео! ПОГЛЕДАЈТЕ ПРОГНОЗУ ЗА НАРЕДНЕ ДАНЕ

Црква еутаназије

Ова морбидна црква креација је не превише нормалног свештеника Криса Корде из Бостона. Циљ организације јесте да нагласи чињеницу да је свет презатрпан људима, па је стога на вама да учините нешто против тога. Како? Врло једноставно. Све што је потребно да урадите јесте да се пријавите се на њихову wеб страницу и одрекнете свог живота како би смањили популацију. Такође, осим самоубистава, они одобравају методе попут абортуса, канибализма и содомије.

Гуглова црква или „гуглизам“

Прича морбидних религија захватила је, нажалост, и један од највећих интернет претраживача данашњице. Оснивач овог популарног савременог култа је Мет Мекфирсон. Његови следбеници верују да је Гугл „свевидећи и свезнајући“ и да је управо најпопуларнији интернет претраживач најближе што ће се човечанство приближити божанском. На службеној страници Гооглеове цркве може се пронаћи и девет чињеница које доказују божанску нарав Гугла.

БИВШИ МУЖ ГАСИО ЦИГАРЕТЕ ПО ЊОЈ: Ивана га је ТУЖИЛА, а ПРЕСУДА која је сад донесена ће ШОКИРАТИ многе

Религија „Свемирски људи“

Уколико желите д аим се придружите, потребно је да знате да Иво Бенда, човек из републике Чешке, није само оснивач ове изузетно бизарне религије. Он је и особа која може да телепатски комуницира с ванземаљцима који константно орбитирају око земље и траже „регруте“ који су довољно вредни да их транспортују у другу димензију.

Црква хеви метала

Иако се звук електричних гитара и бубњева на први поглед чини логичним колико и свињетина на вегетаријанском венчању, колумбијска Црква Пантократора у Боготи поштује Бога управо кроз хеви метал музику. Четрдесетак чланова одевених у црну одећу и војничке чизме на први поглед више одају какве следбенике „тамне стране“, али они за себе кажу да су најобичнији хришћани с нешто другачијим погледом на религијске церемоније.

Црква окупља озбиљне вернике које предводи 24-годишњи Кристијан Гонзалез, бубњар и оснивач цркве. Он сматра како није добро затварати људе у стереотипе и да је потпуно нормално да исказују поштовање Исусу кроз хеви метал.

Ако сте сачували овај телефон, можете да зарадите много новца

Сајентолошка црква

Према Википедији, сајентологија је покрет или скуп веровања и учења чија се идеологија темељи на делима америчког писца Л. Рона Хабарда. Изворно је успостављена као секуларна филозофија 1952. године, а њен творац је био писац научне фантастике Л. Рон Хабард.

Недуго затим, 1953. године преусмерена је као „примењена религијска филозофија“. Хабард је своју невероватно популарну, али истовремено необично приглупу религију засновао на тези да је живот на Земљи индиректно створило свемоћно ванземаљско биће, Ксену, међугалактички диктатор који је пре 75 милиона година послао милијарде својих поданика на Земљу, сместио их уз вулкане и затим их побио хидрогенским бомбама. Остале су само њихове душе – тхетани – из којих се касније развио живот на планети Земљи, пие Б92.

Ксенуа су његови поданици у међувремену свргнули и затворили га у „електронску планинску замку“ у којој борави до данас. Сајентолози тај мит ‘скривају’ од јавности, али креатори серије Соутх парк на изврстан су га начин искористили у једној од својих најбољих епизода.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) РУСИЈА ОПТУЖУЈЕ: Британија има лабораторије у којима тестира хемијско оружје, а научник који зна формулу новичока ради за САД

Поп и вероучитељ иду кући чим добију наногице

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ ПРОТИВ БЕЛЕ КУГЕ! Ево како је Вулин подржао Вучића у борби за рађање

Ђурић: 381 наставља да важи за Србе на КиМ

Британци на тапету у Москви – две могуће варијанте у случају Скрипаљ

Извор: alo.rs

Оставите коментар