NASA
Свет

ЧОВЕЧАНСТВО НЕМА ПЛАН ЗА ОДБРАНУ ОД УДАРА АСТЕРОИДА КОЈИ НАМ ПРЕТИ Морамо бити спремни на изненађења, последице ће бити КАТАКЛИЗМИЧНЕ!

Симоновић каже да је веома тешко говорити о јасним превиђањима будућности наше планете

Човечанство у овом тренутку нема спреман сценарио за одбрану од евентуалног удара великог астероида у Земљу, без обзира на бројне холивудске визуелне претпоставке које смо гледали у протеклих 10 година, каже за Танјуг Бранко Симоновић, из Астрономског друштва Руђер Бошковић.

(ВИДЕО) НАПЕТО У ЂАКОВИЦИ! Шиптари НА БАДЊИ ДАН не дају СРБИМА ДА УЂУ У ЦРКВУ!

Он наглашава да је скоро немогуће контролисати удар великог астероида из космоса у Земљу.

ОТКРИВЕНО КО ЈЕ УБИЦА У БЕЛОЈ ЈАКНИ! Он је усмртио човека на Бановом Брду усред бела дана! Потрага широм Србије за Суботичанином (38)!

– Астероиди који долазе из правца Сунца су практично невидљиви…. Један је пре пар година пао на тло Африке и откривен је практично пар сати пре него што је ударио у Земљу. Судар тог астероида са Земљом је праћен у реалном времену… Срећа, па тај астероид није био велики – казао је Симоновић и додао да је добра вест да велики број астероида чији је пречник већи од километра јесу у радару научника и за сада се њихове предвиђене путање не сударају са земљином орбитом.

Симоновић каже да је веома тешко говорити о јасним превиђањима будућности наше планете.

УЖАС У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА! Пронађен леш мушкарца иза билборда на Савском тргу!

– Постоје различите катастрофичне појаве. Неке могу да угрозе апсолутно живот на земљи, а неке само да врате цивилизацију на неки нижи код, у којем би, у тотално промењеним условима, људи практично кренули из почетка. Наравно, катастрофичне појаве могу пореклом бити земаљске и васионске… Нажалост, људи имају цео век иза себе у којем се сами на катастрофалан начин понашају према свом окружењу – казао је Симоновић.

Према његовим речима, јако је тешко предвидети појаве као што су супер вулкани, мини ледено доба или нуклеарни рат, који би радикално изменили услове живота на земљи.

НОВА ПУЦЊАВА У БЕОГРАДУ НА БАДЊИ ДАН! Упуцан мушкарац (32) у Земуну!

– Морамо бити спремни на изненађења, јер нас историја томе учи, а људи као цивилизација још увек нису стигли до реалне могућности да предвиде природне катастрофе, као што би, на пример, била ерупција вулкана Јелоустоун, која би за последицу имала вулканску зиму. Та вулканска зима би настала због густог облака прашине који би заклонио деловање Сунца на нашу планету. Све би то за последицу имало нестајање бројних животињских и биљних врста и нарушавање крхког баланса екосистема који је успостављен на Земљи – казао је Симоновић и додао да научна анализа глобалног ризика нема изразито егзактан карактер…

Како каже, пренасељавање одређених делова планете, све извеснији сукоби око пијаће воде и глобално загревање су катастрофични ризици за нашу планету на које човек може да утиче.

ЗА БОЖИЋ ДЕБЕЛИ МИНУС И МРАЗ, У УТОРАК И ДО -20, а ево када нам се враћа „топла“ нула! (ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА)

– Човечанство се понаша као домаћин који стоји у дворишту и запањено констатује ‘гори кућа!’. Осим академских упозорења на све теже стање у које нас води процес глобалног загревања, људи скоро ништа конкретно не предузимају да би поправили ствари. Време за акцију је било јуче, јер је глобално загревање акумулативни процес који се не зауставља…Када сами будемо изазвали сушу библијских размера или ледено доба, биће касно за акцију – указује Симоновић.

За њега нема дилеме да деловање Сунца, уз астероиде, представља највећи ризик за живот на Земљи уз свемира.

КО ЈЕ ЧАБА ДЕР, ПЛАЋЕНИ УБИЦА У БЕЛОЈ ЈАКНИ? Познат по ликвидацији новосадског криминалца! Пришао му маскиран вештачком брадом и шеширом, оверио га са 4 метка, па побегао НА БИЦИКЛУ!

– Сунчева активност је важна и многи мисле да је она предвидива, али реалност је сасвим другачија…Сунце је у стабилном периоду, али оно је и тада у стању да изазове експлозију, која би радикално утицала на живот на Земљи… Сунце иде ка минимуму своје активности 2019. и 2020. године. Та активност се смењује у интервалима који трају 11 година – казао је Симоновић и додао да је у 17. веку Европа била изложена мини леденом добу због изостанка сунчеве активности.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КАКВА ЈЕ САДА ОВО ИГРА?! АМЕРИКА ИПАК ОСТАЈЕ У СИРИЈИ! БОЛТОН: Не повлачимо се док се Турска не обавеже да ће зауставити убијање Курда!

ПРЕД ОЧИМА ЗАПАДА НЕ МОЖЕМО НА БОЖИЋ У СВОЈУ ЦРКВУ! Срби из Ђаковице огорчени због шиптарског застраживања, али и ћутања западних амбасада!

ЦВИЈАНОВИЋ: За нас у Српској Србија је све

СРБИ, НЕ СЛАВИМО САМО БАДЊИ ДАН! Ове године још један велики празник обележавамо данас: Ево шта обавезно морате да урадите!

МИЛЕНА ИВАНОВИЋ ОТВОРИЛА ДУШУ Истина о Оливеровом убиству се не може сакрити, кад-тад ће изаћи на видело!

Tanjug

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
28°
Thu
29°
Fri
29°
Sat
24°
Sun